Újabb gálaelőadás után elmozdultunk a kieső helyről!

Zsinórban harmadik győzelmünket arattuk, miután zseniális első félidei játék után megvertük a Balatonfüredet is.
Zsinórban harmadik győzelmünket arattuk, miután zseniális első félidei játék után megvertük a Balatonfüredet is.

Férfi kézilabda NB I, 12. forduló:
PLER-Budapest – Balatonfüredi KSE 31-28 (22-13)
gólszerzőink:
Tóth 6, Simotics 6, Zobec 4, Dissinger 4, Javor 3, Andjelic 3, Sunajko 2, Vízler 2, Bak

A találkozó előtt átadtuk a Dr. Dobos Imre Emlékdíjat, amelyet minden évben a legjobb utánpótláskorú játékos kap meg – az elmúlt szezon teljesítménye alapján Dévényi Milán érdemelte ki az elismerést.

Sorozatban két sikerrel a hátunk mögött vártuk az idei utolsó hazai mérkőzésünket, amelyen közel telt ház előtt léphettünk pályára. A szurkolók fantasztikus hangulatot teremtettek, mi pedig ennek megfelelő lendülettel is kezdtünk. Ugyanúgy, mint egy héttel ezelőtt Veszprémben, most is villámrajtot vettünk, Andjelic irányításával hét perc után már 6-1-re vezettünk. Hiába kért időt a Balatonfüred, nem tudott lelassítani bennünket, Tóth révén szélről, Simotics révén beállóból, átlövő poszton Zobec és Javor révén rendkívül veszélyesek voltunk, a kapuban pedig Takács ismét ihletett formában védett. A 25. percben már tíz góllal vezettünk, a szünetben pedig 22-13-at mutatott az eredményjelző.

A második játékrészre feljavult a válogatott játékosokkal felálló Balatonfüred játéka, mi pedig nem tudtuk ugyanazt a tempót diktálni, de azt szinte lehetetlen is lett volna. Szépen lassan olvadt ugyan az előnyünk, de a négy-öt gól mindig megvolt a két csapat között. Kránitz Zoltán kiválóan szállt be: három hetesből kettőt direktben kivédett, a harmadiknál pedig a kipattanót követő ziccerbe belevetődött. Valójában egyetlen percig sem forgott veszélyben a győzelmünk, három gólra csak az utolsó percben tudott felzárkózni a Balatonfüred. Sorozatban harmadik sikerünknek örülhettünk, és mivel a Komló kikapott Egerben, így elmozdultunk kieső helyről.

A mérkőzést követő sajtótájékoztató ide kattintva megnézhető.

Jövő kedden Békésen játszunk a Magyar Kupában, majd szombaton a Csurgó elleni idegenbeli bajnokival zárjuk a 2023-as évet.