Újabb fontos pontokat buktunk

Hiába vezettünk a szünetben két góllal, végül kikaptunk a Dabastól a közel telt házas BUD Arénában.
Hiába vezettünk a szünetben két góllal, végül kikaptunk a Dabastól a közel telt házas BUD Arénában.

Férfi kézilabda NB I, 18. forduló:
PLER-Budapest – Dabas KC 23-24 (14-12)
gólszerzőink:
Simotics 6, Tóth 5, Fodor 3, Markez 3, Sunajko 2, Várszegi, Andjelic, Javor, Bak

Közel öt percet kellett várnunk az első gólunkra, ám 0-1 után zsinórban négyszer is eredményesek voltunk, Bozo Andjelic nagyon jól találta meg hol Fodor Martint hol Simotics Matyit, akik hibátlanul értéekesítették a helyzeteket. A védekezésünk nagyszerűen működött, a fal mögött pedig Kránitz Zoli nagyon jól védett – 22 perc után csupán nyolc gólnál járt a Dabas. Végig vezettünk az első játékrészben, a szünetben is két gól volt az előnyünk. (14-12)

A második félidőben fej-fej mellett haladt a két csapat, de többször is volt labdánk arra, hogy három góllal vezessünk, ám rendre elhibáztuk a ziccereket. A védekezéssel továbbra sem volt probléma, és az 52. percben még 23-22-re vezettünk is, az utolsó nyolc percben azonban nem tudtunk gólt lőni, így pedig nem lehet rangadót nyerni az NB I-ben. Három perccel a vége előtt a Dabas átvette a vezetést, és innentől nagyon okosan és rutinosan lehozta a találkozót, megnyerve ezzel a meccset.

Most válogatott szünet következik, legközelebb március 20-án lépünk pályára tétmérkőzésen, a Magyar Kupában az OTP Bank-Pick Szegeddel játszunk hazai pályán, majd három nappal később a NEKA otthonában vendégszerepelünk a bajnokságban.