Telt ház előtt megszorongattuk a Szegedet

Kézilabdacsapatunk fantasztikusan játszva csupán öt góllal kapott ki az OTP Bank-Pick Szegedtől.
Kézilabdacsapatunk fantasztikusan játszva csupán öt góllal kapott ki az OTP Bank-Pick Szegedtől.

Férfi kézilabda NB I, 8. forduló:
PLER-Budapest – OTP Bank-Pick Szeged 30-35 (17-17)
gólszerzőink:
Sunajko 6, Dissinger 5, Tóth 4, Zobec 3, Simotics 3, Javor 3, Bak 3, Várszegi 2, Szkokán

Gyakorlatilag telt ház fogadta a csapatokat, valamint a saját nevelésű, 18 éves Borsos Mátét és a német Christian Dissingert, akik első NB I-es mérkőzésüket játszották. A kiváló hangulat bennünket rendkívül felspanolt, míg a szegediek láthatóan fásultan kezdték a mérkőzést a két nappal ezelőtti Bajnokok Ligája-csatájuk miatt. Nagy tempót diktáltunk, óriási szívvel és kevés technikai hibával játszottunk: hat perc után már 5-2-re vezettünk, de tíz percet követően is 7-5 volt az eredmény. A vendégek fordítottak 9-7-re, majd 14-12-re is vezettek, ám nem adtuk fel, és a kiválóan beszálló Borsos Máté védéseinek is köszönhetően, egy 5-1-es szériával 17-15-re elmentünk. A szünetben 17-17-et mutatott az eredményjelző.

A második játékrészben láthatóan nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt a Szeged, felkeményedett a védekezése, és 15 perc alatt csupán kettő gólt engedélyezett nekünk (19-28), gyakorlatilag el is döntve a mérkőzést. Tíz gól is volt a két csapat között, de bizonyítottuk, hogy van tartásunk, és sikerült percről percre közelebb kerülnünk, így a végén csak öt góllal kaptunk ki.

A hat találatig jutó Filip Sunajko jól és eredményesen irányította a csapatot, Christian Dissinger kicsivel több mint egy félidőt töltött a pályán, de ezalatt is dobott öt gólt, és kiosztott pár nagyon okos passzt, Alan Javor bátran játszott egy számára új poszton, a balszélen, fiataljaink nagyon jól szálltak be a második félidőben, de tényleg mindenkit dicséret illet ezért a teljesítményért. Értő közönségünk nagyon hálás volt minden egyes szép mozdulatért, és felállva tapsolta meg csapatunkat.

Egy hét válogatott szünet következik, de nem maradunk mérkőzés nélkül, hiszen pénteken, 11 órakor a Budakalász otthonában lépünk pályára felkészülési találkozón.