Telt ház előtt elmaradt a bravúr

A hat PLER-nevelésű játékossal felálló Ferencváros igazolta a papírformát.
A hat PLER-nevelésű játékossal felálló Ferencváros igazolta a papírformát.

Férfi kézilabda NB I:
PLER-Budapest – FTC-Green Collect 24-32 (13-16)
gólszerzőink:
Sunajko 6, Markez 5, Tóth 5, Fekete 3, Fodor 2, Khalil 2

Lékai Máté sérülés miatt nem léphetett pályára nevelőegyesülete ellen, itt volt azonban a PLER-ben nevelkedett játékosok közül Balogh Zsolt, Pordán Bálint, Nagy Bence, Debreczeni Dávid, Borbély Ádám és Jakub Mikita is.

A vendégek nagyon erősen kezdtek, 4-1-re elmentek, ám ezt követően Sunajko Filip beállásával a támadójátékunk eredményesebb lett, és egy 6-2-es sorozattal átvettük a vezetést. (7-6) Hiába védett kiválóan Kránitz Zoltán, 11-11 után egy több mint 10 perces rövidzárlat következett, amely során mi egyetlen gólt sem szereztünk, a vendégek azonban ötöt is lőttek, így 16-11-re elhúztak. A félidő végére sikerült háromra zárkóznunk. (13-16)

A Ferencvárosból Lékain kívül is hiányzott több játékos sérülés miatt, például Füzi Dániel, Ónodi-Jánoskúti Máté vagy Prainer Viktor vagy, de az ő távollétükben is egy jóval erősebb és rutinosabb kerettel szemben kellett volna most felvennünk a harcot. A harciassággal nem is volt gond, de a második félidőben kijött a két csapat közötti tudásbeli különbség, és percről percre léptek el a vendégek.

A Fradi végül magabiztosan nyert, és el kell ismerni, hogy ez a nyolc gól is reális, van ennyi különbség a két csapat között, vagy legalábbis szerda este volt. Bravúrszámba ment volna, ha sikerül pontot szereznünk, esetleg legyőzni a nemzetközi kupában is menetelő Ferencvárost, a BUD Arénát ismét megtöltő szurkolók megérdemelték volna, de sajnos erre most nem volt esélyünk.

Nem szabad azonban lehajtani a fejünket, még igenis elérhetjük céljainkat, most lesz közel tíz napunk, hogy felkészüljünk a rendkívül fontos, Komló elleni, jövő szombati, idegenbeli rangadóra.