Rutinos irányítóval erősítettünk

A PLER-Budapest kézilabdacsapatában folytatja pályafutását a montenegrói válogatott Bozo Andjelic.
A PLER-Budapest kézilabdacsapatában folytatja pályafutását a montenegrói válogatott Bozo Andjelic.

A 31 éves irányító-átlövőnek nem idegen a magyar bajnokság, hiszen összesen közel hét szezont húzott le az NB I-ben, előbb a Ceglédben, majd a Ferencvárosban játszott, a zöld-fehéreknél Horváth Attila volt az edzője. Minden sorozatot beleszámítva magyarországi pályafutása alatt 180 mérkőzésen 605 gólt lőtt (ebből csupán 52-t büntetőből). Ezt követően az ukrán Motor Zaporizsjához igazolt, ahol az Európa-ligában is szerepelt, ott hat mérkőzésen 17-szer volt eredményes, legutóbb pedig Kuvaitban játszott. Az elmúlt két hónapot a montenegrói Buducsnoszt Podgorica csapatában edzette végig, de szeretett volna visszatérni Magyarországra.

„Nagyon örülök annak, hogy ismét Budapesten játszhatok, fantasztikus ez a csarnok, tényleg olyan nagyszerűek a körülmények, ahogy azt a menedzserem mondta – kezdte első PLER-es nyilatkozatát Bozo Andjelic. – Ismerek már néhány játékost, és természetesen az edzőt is. Jó formában vagyok, folyamatosan edzettem és kondiztam, nincs szükségem időre, hogy formába lendüljek. Szeretnék minél jobban játszani, és segíteni a csapatot, hogy kivívjuk a bennmaradást. Az egyéni célom pedig az, hogy olyan teljesítményt nyújtsak, hogy bekerüljek a januári Európa-bajnokságra utazó válogatottba.”

Montenegró többek között Magyarországgal és Szerbiával is egy csoportba került a januári Európa-bajnokságon. Bozo Andjelic alapembere volt az idei világbajnokságon is a válogatottnak, amelyben hat vb-meccsen 17 gólt lőtt.

Vezetőedzőnk, Horváth Attila régi ismerősként üdvözölte korábbi játékosát. „Szüksége volt a keretnek egy vérfrissítésre, Bozo személyében pedig minőségi játékost sikerült szerződtetnünk. Évekig dolgoztam vele együtt, tudom, mire képes, és ő is tudja, hogy mit várok el tőle. Christian Dissinger és Bozo Andjelic érkezésével hatékonyabb lehet a támadójátékunk. Meggyőződésem, hogy nagy segítségünkre lehetnek mindketten a céljaink elérésében” – mondta Horváth Attila.

Amennyiben megérkeznek Bozo Andjelic hivatalos papírjai, úgy jövő héten volt csapata, a Ferencváros ellen mutatkozhat be a PLER-Budapest színeiben a bajnokságban.