Óriási győzelem Balatonbogláron!

Fantasztikus győzelemmel debütált a bajnokságban a Lepsényi Sándor, Tamás Ádám páros a PLER-Budapest kispadján.
Fantasztikus győzelemmel debütált a bajnokságban a Lepsényi Sándor, Tamás Ádám páros a PLER-Budapest kispadján.

Férfi kézilabda NB I, 19. forduló:
HSA NEKA – PLER-Budapest 27-34 (12-15)
gólszerzőink:
Markez 11, Simotics 6, Várszegi 5, Sunajko 4, Tóth 3, Groff 3, Khalil, Andjelic

Szurkolóink megtöltötték a vendég szektort, és hazai pályát varázsoltak a NEKA-csarnokba. Nem kezdtünk jól, 4-2-re a bogláriak vezettek. Ezt követően azonban felkeményedett a védekezésünk, a kiválóan működő fal mögött Kránitz Zoltán bravúrt bravúrra halmozott. A 14. percben vettük át a vezetést (5-6), és onnantól nem adtuk ki a kezünkből.

Mitar Markez támadásban tarthatatlan volt, egészen éles szituációkban is felvállalta a felelősséget, és rendre jó döntéseket hozott. A kispadról beállva Sunajko Filip nagyon nagy lendületet adott a csapatnak, kétperceket harcolt ki, remekül hozta helyzetbe a társakat és ő maga is többször betalált – a szünetben így három góllal vezettünk. (12-15)

A második félidőben sem sokat változott a játék képe, Simotics Matyit többször megtalálták beállóban, ő pedig újra nagyon eredményes volt egykori csapata ellen. Várszegi Csongor is kiválóan szállt be, és megmutatta, hogy nemcsak a Szeged ellen tud felszabadultan játszani, 19 éves balátlövőnk öt góllal segítette csapatunkat. A mezőny legeredményesebb és legjobb játékosa Mitar Markez volt 11 góllal.

A végén héttel nyertünk, ami azért fontos, mert ugyanennyivel kaptunk ki a BUD Arénában, viszont az idegenben lőtt több góllal az egymás elleni eredményben jobbak vagyunk a NEKA-nál, amelyet ezzel a győzelemmel két pontra megközelítettünk.

Lepsényi Sándor, a PLER edzője: „Az elmúlt két-három hétben tapasztalt munkamorálnak köszönhető ez a győzelem. Nem látják a szurkolók, de elképesztő mennyiségű melót tesznek bele ezek a srácok napról napra. Minden edzésen mennek, mint az őrült. A NEKA egy kicsit nehezebb héten van túl, egy éles meccset játszott a Magyar Kupában a Budakalásszal, míg mi a Szeged elleni kupacsatát fel tudtuk használni a felkészülésre. Nagyon köszönjük a szurkolóknak, hogy ilyen messzire ellátogattak, gyakorlatilag hazai hangulatban tudtunk játszani”

Sótonyi László, a NEKA vezetőedzője: „Gratulálok a PLER-nek! Látjuk, hogy mik voltak a hibáink. Hiányzott a frissesség a csapatomból, ez főleg a védekezésben látszott. Végig kapaszkodtunk a PLER után. Dolgozunk tovább.”

Következő mérkőzésünket jövő pénteken a Budakalásszal játsszuk a BUD Arénában.

(fotók: HSA NEKA)