Nem volt esélyünk Budakalászon

Támadásban nem tudtunk felnőni kapusaink és szurkolóink teljesítményéhez.
Támadásban nem tudtunk felnőni kapusaink és szurkolóink teljesítményéhez.

Férfi kézilabda NB I, 8. forduló:
CYEB-Budakalász – PLER-Budapest 29-19 (12-7)
gólszerzőink:
Ács 4, Tóth 3, Simotics 3, Sunajko 3, Szkokán 2, Vízler, Fekete, Várszegi, Zobec

Bíztunk abban a héten, hogy Christian Dissinger pályára léphet szombaton Budakalászon, de nem érkeztek meg időben Katarból a papírjai, így Bajnokok Ligája-győztes Európa-bajnokunkat sajnos nem tudtuk nevezni a mérkőzésre, de a kispadon stábtagként ott ülhetett.

Pedig nagy szükség lett volna rá a pályán, hiszen az első perctől kezdve ötlettelenül és bátortalanul játszottunk, 10 perc után csupán egy dobott gólunk volt a budakalásziak négy találatával szemben, de 10 perc után is csak egy négyes szerepelt az eredményjelzőn a PLER neve mellett. Egyedül Kránitz Zoli tartotta a lelket a csapatunkban, aki két büntetőt is védett, valamint a PLER-szurkolók nyújtottak még kalsszis teljesítményt, miután abszolút hazai pályát varázsoltak a Budakalászi Sportcsarnokba. A védekezéssel nem volt nagy gond, de támadásban nagyon gyengén teljesítettünk, a szünetben öt góllal, 12-7-re vezetett a Budakalász.

A második játékrészt két gyors góllal kezdtük, valamint Kránitz Zoli kivédte harmadik hétméteresét is, ám a hazaiak egy 8-1-es sorozattal pillanatok alatt tíz góllal elléptek, eldöntve ezzel a meccset. Pedig a kapuba időközben beálló Takács Ákos is bemutatott több szép védést, de támadásban nem tudtunk felnőni kapusaink teljesítményéhez.

Köszönjük szurkolóinknak, hogy ilyen szép számmal kilátogattak az idegenbeli mérkőzésre, és buzdították a csapatot!

Horváth Attila, a PLR vezetőedzője: „Gratulálok a Budakalásznak, megérdemelten nyertm- esélyünk nem volt visszajönni úgy, ahogy a korábbi mérkőzéseken sikerült. Úgy érzem, csak az időnket pazaroljuk a videózásokkal, mert egyáltalán nem csináljuk a megbeszéteket – lehet, hogy aludtak a srácok a videózások alatt. Az első félidőben a védekezés nem volt rossz, de a támadójátékunk kritikán aluli volt. Átlövés nélkül nem fogunk egy meccset sem nyerni, ennél a teljesítménynél sokkal több kell hozzá.”

Csoknyai István, a Budakalász vezetőedzője: „A második félidőben volt egy kis rövidzárlat, amikor azt gondoltam, hogy a PLER ránk jöhet, de Kiss Bence vezérletével tempót váltottunk, és gyrsan eldöntöttük a meccset.”

Legközelebb jövő szombaton az OTP Bank-Pick Szeged ellen játszunk a BUD Arénában – a jegyinformációkkal hamarosan jelentkezünk.