Nem sikerült a bravúr Csurgón

A küzdés most kevésnek bizonyult, kikaptunk a hosszabb kispaddal rendelkező Csurgó otthonában az utolsó őszi fordulóban.
A küzdés most kevésnek bizonyult, kikaptunk a hosszabb kispaddal rendelkező Csurgó otthonában az utolsó őszi fordulóban.

Férfi kézilabda NB I, 13. forduló:
Csurgói KK – PLER-Budapest 35-30 (17-15)
gólszerzőink:
Dissinger 11, Simotics 5, Tóth 3, Sunajko 3, Andjelic 3, Zobec 3, Javor, Vízler

Nagyon hosszú utazás végén érkeztünk meg az idei év és az őszi szezon utolsó mérkőzésére, Csurgóra. És ez képletesen is igaz, hiszen nagyon mélyre kerültünk a szezon elején, de onnan folyamatosan építkezve már úgy léphettünk pályára Csurgón, hogy zsinórban négy megnyert tétmeccs volt a hátunk mögött, és reális volt a pontszerzés lehetősége a tabella negyedik helyén álló hazaiak ellen is.

Ennek megfelelően is kezdtük a mérkőzést, ahogyan az utóbbi időben már megszokott tőlünk a bajnokságban, nagy iramban mentünk neki az ellenfélnek, kialakult rögtön az elején egy adok-kapok, amiből, mi jöttünk ki jobban. Tíz perc után 9-6-ra vezettünk, ami egy csurgói időkérést eredményezett, ezt követően egy 7-3-as sorozattal már a hazaiaknál volt az előny. (13-12) A játékvezetők szerint jobbátlövőnk, Ignacy Bak arcon ütötte az ellenfelét védekezés közben, aki ezért piros lapot kapott, így őt már a 19. percben elveszítettük. Ezzel együtt is sikerült fordítanunk (14-15), de az első félidő hajrája a Csurgóé volt, és egy 3-0-val 17-15-re elmentek a szünetre.

A második játékrészt is jól kezdtük, az időközben beállt Kránitz védéseinek is köszönhetően 23-20-ra elmentünk, ám ekkor egy elképesztő rövidzárlat következett. Tíz perc alatt csupán egy gót tudtunk lőni, ezzel szemben a Csurgó kilencet, így tíz perccel a vége előtt 29-24-re vezettek a hosszabb kispaddal bíró hazaiak, ezt a hátrányt pedig már nem tudtuk ledolgozni.

Nagyon köszönjük a szurkolóknak, hogy elkísérték csapatunkat erre a távoli helyszínre is.

A vereség ellenére büszkék lehetünk együttesünk őszi teljesítményére, erre lehet majd alapozni jövőre. Most egy hosszabb téli szünet következik, januárban alapozással és edzőmérkőzésekkel készülünk fel a tavaszi szezonra, amely február 2-án a Tatabánya elleni idegenbeli bajnokival kezdődik számunkra.

(fotó: Csurgói KK)