Nem bírtunk a szenzációs Tatabányával

Sajnos egy percig sem volt esélyünk a MOL Tatabánya otthonában, amely átgázolt rajtunk az első tavaszi fordulóban.
Sajnos egy percig sem volt esélyünk a MOL Tatabánya otthonában, amely átgázolt rajtunk az első tavaszi fordulóban.

Férfi kézilabda NB I, 14. forduló:
MOL Tatabánya – PLER-Budapest 40-26 (18-12)
gólszerzőink:
Andjelic 5, Zobec 3, Simotics 3, Szkokán 2, Várszegi 2, Groff 2, Sunajko 2, Bak 2, Javor 2, Khalil 2, Fodor

Az edzőváltáson átesett, és láthatóan rendkívül motivált Tatabánya fogadta csapatunkat több ezer néző előtt a Multifunkcionális Sportcsarnokban. A mérkőzés előtt köszöntötték a télen kontinenstornákon (Európa-bajnokság és Ázsia Kupa) járt tatabányai játékosokat, öten is voltak, ez is jelzi, hogy egy kiváló játékerőt képviselő együttes otthonába látogattunk.

A fantasztikus ünnepi hangulat meg is bénította a mieinket, 2-0-ról még felálltunk 3-3-ra, de azt követően egy 7-1-es sorozattal 10-4-re elhúztak a hazaiak. Hiába kért időt Horváth Attila, abszolút látszódott a két csapat közötti tudásbeli különbség. Dragan Djukic úgy tudta forgatni együttesét, hogy válogatott játékosok jöttek be a kispadról, többek között a Bajnokok Ligája-győztes, Európa-bajnok Christian Dissinger is, aki tőlünk igazolt a télen a MOL Tatabányához. A beállókat nem tudtuk megjátszani, távolról sem igazán tudtunk veszélyesek lenni, de még büntetőből sem tudtunk betalálni: a PLER-nevelésű Bartucz László mindkét hétméteresünket kivédte az első félidőben, de a másik PLER-nevelésű tatabányai kapus, Székely Márton is remekül védett. A szünetben már hat gól volt a két csapat között. (18-12)

A második játékrészben sem lassított a Tatabánya, sőt, ugyanolyan elánnal jöttek ki, mint az első félidőben. A hatalmas tempóban csak nyílt folyamatosan az a bizonyos olló, és végül 14 gólos vereséget szenvedtünk. A hazaiak ilyen különbséggel is megérdemelten nyertek. A legjobb teljesítményt tőlünk a közönség nyújtotta, amely végig buzdította a csapatot. Köszönjük nekik, hogy ilyen sokan ellátogattak Tatabányára!

Horváth Attila, a PLER-Budapest vezetőedzője: „Gratulálok a Tatabányának, szenzációsan játszott! A megbeszélteket nem tudtuk végrehajtani. Ilyenkor szokták azt mondani, hogy annyira lehet játszani, amennyire hagynak, bennünket semennyire nem hagytak. Szerencsére nem minden csapat játszik ezen a szinten, de ezzel együtt a hozzáállásunkkal nem voltam elégedett. Nem láttam a srácokon a mindenáron győzni akarást, ez zavar. Köszönjük a szurkolótáborunknak, hogy elkísért bennünket, csalódást okoztunk, ezért elnézést kérek!”

Dragan Djukic, a Tatabánya vezetőedzője: „Gratulálok a fair játékért a kollégámnak, és lehet, hogy furcsán hangzik egy ilyen eredmény után, de kevés technikai hibával játszott az ellenfél, leszámítva a ziccerek elrontását, de 60 percig nagyon nagy tempót játszottak, rengeteg volt a támadásszám. Gratulálok a csapatomnak is, kifejezetten hatékonyan játszottunk!”

A következő mérkőzésünket jövő szombaton, hazai pályán a Gyöngyös ellen játsszuk.

(fotó: Tatabánya Facebook)