Nagyot küzdöttünk, de elvéreztünk a rangadón

Többször is felálltunk négygólos hátrányból, de végül kikaptunk az Egertől.
Többször is felálltunk négygólos hátrányból, de végül kikaptunk az Egertől.

Férfi kézilabda NB I, 4. forduló:
PLER-Budapest – QHB Eger 30-32 (13-17)
gólszerzőink:
Zobec 7, Sunajko 7, Simotics 5, Vízler 3, Tóth 2, Bak 2, Várszegi, Petricsenko, Ács, Szkokán,

Óriási volt az érdeklődés a rangadóra, többek között azért is, mert ez volt a Budapest Airport Aréna hivatalos megnyitója. A mérkőzés előtt beszédet mondott Szaniszló Sándor, a XVIII. kerület polgármestere, valamint Kam Jandu, a Budapest Airport vezérigazgatója. Ünnepélyes keretek között indult tehát a mérkőzés, fantasztikus hangulatban, közel telt ház előtt. Az egri szurkolók is szinte megtöltötték a vendég szektort.

Jól kezdtünk, Sunajko Filip zsinórban három gólt lőtt, majd Bruno Vili Zobec percei következtek, zsinórban lőtte a gólokat, és adta a gólpasszokat, vezettünk is 11-8-ra a 18. percben, ám ezt követően mintha elfáradt volna az elsősorunk, jött egy 4-0-s egri széria. Sikerült innen is felállnunk, de 12-12 után, a félidő hajrájában egy 5-1-et produkáltak a vendégek, így 17-13-at mutatott az eredményjelző a szünetben.

A második félidőben beállt Kránitz Zoltán, és bravúrt bravúrra halmozott, gyorsan sikerült is ledolgoznunk a hátrányunkat, hat perc után már egyenlő volt az állás. (19-19) Az egriek azonban nem estek össze, és újra elmentek három góllal. Innentől hiába próbáltunk zárkózni, a három-négygólos előny folyamatosan megvolt a két csapat között. Azokba a helyzetekbe belehibáztunk, amikor egy gólra feljöhettünk volna, így a kevesebbet hibázó Eger megérdemelten vitte el a két pontot a BUD Arénából.

Most egy hét válogatott szünet következik, majd október 7-én Dabasra utazunk.