Megvan az első győzelem az NB I-ben!

Fantasztikus hangulatban szereztük meg első győzelmünket, miután megvertük a BUD Arénába bombaformában érkező Komlót.
Fantasztikus hangulatban szereztük meg első győzelmünket, miután megvertük a BUD Arénába bombaformában érkező Komlót.

Férfi kézilabda NB I, 10. forduló:
PLER-Budapest – Carbonex-Komló 30-28 (16-15)
BUD Aréna, 800 néző
gólszerzőink: Simotics 9, Andjelic 7, Dissinger 6, Tóth 3, Fodor 3, Bak 2

Közel telt ház, kiváló hangulat fogadta a két csapatot, ám ez a hangulat mintha bennünket bénított volna meg. Hat percet kellett várnunk az első gólra, miközben a komlói kapus, Ante Granic bravúrt bravúrra halmozott. Aztán elkezdtük lassan belövögetni a helyzeteket, Takács Ákos nálunk is bemutatott pár védést, szépen fel is zárkóztunk. Többször is volt három gól a két csapat között a vendégek javára, Christian Dissinger pedig már a 19. percben megkapta második kiállítását, így onnantól az első félidőben óvatosságból nélkülöznünk kellett. Ám a kétirányítós játékban Bozo Andjelic és Sunajko Filip remekül mozgatta a csapatot, és játszotta meg a szélsőket, Tóth Ádámot és Fodor Martint és a beállóst, Simotics Matyit, Andjelic pedig maga is nagyon eredményes volt. A 29. percben vezettünk először, a szünetben pedig 16-15 volt ide.

A második játékrész elejébe is belealudtunk, gyorsan fordított a Komló, ám ezt követően elkezdett még jobban működni az Andjelic-Simotics és a Dissinger-Simotics kapcsolat, új igazolásaink rendre zseniális passzokkal találták meg egyetlen beállósunkat, aki már félig sérülten, a mérkőzést végig küzdve sem tudott szinte hibázni, és végül kilenc góllal zárt.

Andjelic és Dissinger is nagyon fontos pillanatokban talált be, mint ahogyan a Farkas Tomi irányította, a ferencvárosi meccshez képest feljavuló védelem mögött Takács Ákos is fontos védéseket mutatott be. Az utolsó öt percbe négygólos előnnyel mentünk bele (29-25), és még azt is elbírtuk, hogy Dissinger három kiállítása után piros lapot kapott. Taktikusan, okosan játszottuk le a hajrát, és megszereztük első győzelmünket, ezzel el is mozdultunk a tabella utolsó helyéről. A csapatot végig fantasztikusan buzdító közönség nélkül ez nem sikerülhetett volna.

Következő mérkőzésünket jövő szombaton játsszuk, amikor a sereghajtó Fejér B.Á.L.-Veszprém csapatához látogatunk.