Megszorongattuk a Szegedet

Jó hangulatú mérkőzésen debütált a Lepsényi Sándor, Tamás Ádám edzőpáros a PLER-Budapest kispadján.
Jó hangulatú mérkőzésen debütált a Lepsényi Sándor, Tamás Ádám edzőpáros a PLER-Budapest kispadján.

Férfi kézilabda Magyar Kupa, négyes döntőbe jutásért:
PLER-Budapest – OTP Bank-Pick Szeged 31-38 (17-19)
gólszerzőink:
Várszegi 6, Simotics 5, Sunajko 4, Fodor 3, Markez 3, Khalil 2, Andjelic 2, Zalai 2, Fekete, Groff, Szkokán, Vízler

A mérkőzés egy örömteli és egy szomorú megemlékezéssel kezdődött. Először klubunk köszöntötte a hétvégén az olimpiai részvételt kiharcoló magyar válogatott játékosokat. Somody László, XVIII. kerület sportért felelős alpolgármestere egy egyedi, csak a szegedieknek gyártott, gravírozott ajándékot adott át Mikler Rolandnak, Bodó Richárdnak és Szita Zoltánnak, de a budapesti mérkőzést kihagyó Bánhidi Bencének is készült ajándék.

A kezdő sípszó előtt egyperces gyászszünettel megemlékeztünk a március elején elhunyt Makai Tibor alpolgármesterre, nyugalmazott tűzoltóra, a XVIII. kerület közéletének egyik meghatározó tagjára. Oktató, kiképzőtiszt, egyben tanár és gyermekvédelmi szakember is volt. Fáradhatatlanul küzdött minden olyan ügyért, ami kerületünk és az itt élő emberek javát szolgálta. Nyugodjon békében!

Nem kezdtük jól a meccset, nagyon úgy tűnt, hogy a Szeged – noha csak egy edzéssel készült, és a hétvége után több játékosa is fáradtan érkezett vissza a klubcsapathoz – nagyon gyorsan el akarja dönteni a továbbjutást. Átrohantak rajtunk, és pillanatok alatt 10-4-re elhúztak. Ekkor Lepsényi Sándor időt kért, más hőfokra kapcsoltunk, és elkezdtünk zárkózni. Főleg Várszegi Csongi beállítása bizonyult kiváló húzásnak, a 19 éves balátlövő bátor játékkal sorra lőtte a gólokat, harcolta ki- és lőtte be a heteseket, valamint adta a gólpasszokat. A szünetre sikerült kettő gólra feljönnünk. (17-19)

A második játékrészt ismét óriási lendülettel kezdték a vendégek, 15-11-re elmentek, de újra sikerült felállnunk. Kránitz Zoli is bemutatott pár szép védést, támadásban pedig Várszegi Csongi továbbra is megállíthatatlan volt, ő és Sunajko Filip szépen tömte labdával a helyzeteit ismét hibátlanul értékesítő Simotics Matyit. Egy gólra is felzárkóztunk (25-26), de a hajrában kijött a két csapat közötti erő-, rutin- és tudásbeli különbség, és a vendégek felőröltek bennünket, így bejutottak a négy közé a Magyar Kupában.

A mérkőzést követő sajtótájékoztató ide kattintva megtekinthető.

Számunkra jóval fontosabb lesz a vasárnapi, NEKA elleni bajnoki, amelyre ingyenes szurkolói buszt indítunk. További információk Pásztor Zsoltnál a +36706770714-es és a +36304967469-es telefonszámon.