Magyar bajnok a PLER-Budapest!

A NEKA-t legyőzve megnyerte a Final Fourt serdülő csapatunk!
A NEKA-t legyőzve megnyerte a Final Fourt serdülő csapatunk!

U18, döntő:
PLER-Budapest – NEKA 32-25 (14-11)
gólszerzőink:
Nagy 10, Szabó Benedek 8, Szabó Balázs 4, Laky 3, Fekete 2, Miltényi 2, Hoksza, Moczó, Zentai

Tudtuk, hogy egy rendkívül kemény ellenféllel szemben kell szinte hibátlanul teljesítenünk ahhoz, hogy megnyerjük az országos bajnokságot serdülőben, de egy aranycsatától ez természetes elvárás. Ennek megfelelően óriási lendülettel kezdtük a meccset, 4-1-re elhúztunk, és a NEKA csupán a nyolcadik percben lőtte második gólját. Ezt követően ki is egyenlített az ellenfél, de innentől kezdve végig kézben tartottuk a meccset, két gólnál közelebb nem engedtük a balatonbogláriakat.

A védekezésünk kiválóan működött, támadásban pedig egyre-másra szereztük a szebbnél szebb gólokat, a Nagy Sándor Máté, Szabó Benedek, Szabó Balázs hármas megoldhatatlan feladat elé állította a NEKA védelmét, de igazi csapatként küzdve léptünk el folyamatosan az ellenféltől, és arattunk fölényes, magabiztos és teljesen megérdemlt győzelmet. Tamás Ádám vezetőedző láthatóan tökéletesen felkészítette csapatát a Final Fourra.

Tavaly az U20-as, az idén pedig az U18-as bajnoki cím került a PLER-Budapesthez, amely minden akadémiát megelőzve lett magyar bajnok serdülőben.

Nyilatkozatok ide kattintva!

U20, bronzmérkőzés:
PLER-Budapest – FTC Kézilabda Akadémia 24-32 (13-13)
gólszerzőink:
Dévényi 5, Várszegi 4, Hován 4, Boldoczki 3, Fekete 2, Romhányi 2, Galasz, Besenyei, Stramszky, Győri

Egy bronzmérkőzésen mindig két csalódott csapat találkozik, de az első félidőben nem látszódott ez a játélkosokon, mindkét csapat éremmel szeretett volna hazatérni, és ennek megfelelő küzdelem zajlott a pályán. Nagyon jól tartottuk magunkat, és a szünetben még döntetlen volt az állás.

A második játékrészben aztán a Ferencváros folyamatosan lépett el tőlünk, főleg a felkeményedett védekezésüknek és a jól védő Balogh Ádámnak köszönhetően tudtak könnyű gólokat szerezni, és végül megérdemelten nyertek ilyen különbséggel is.

Nincs okunk azonban szomorkodni, hiszen az ország negyedik legjobb ifjúsági férfi kézilabdacsapata a PLER-Budapesté.