Letudtuk a kötelezőt Veszprémben

Kapusaink remekeltek, így egyelőre mi kaptuk a legkevesebb gólt az idén a Telekom Veszprém otthonában.
Kapusaink remekeltek, így egyelőre mi kaptuk a legkevesebb gólt az idén a Telekom Veszprém otthonában.

NB I, 3. forduló:
Telekom Veszprém – PLER-Budapest 37-21 (21-10)
gólszerzőink:
Fodor 4, Ács 4, Zobec 4, Sunajko 3, Várszegi 2, Petricsenko 2, Tóth, Bak

Horváth Attila vezetőedző főleg azoknak a játékosoknak szavazott bizalmat a kezdőcsapatban, akik eddig kevesebb játéklehetőséget kaptak. A veszprémiek négy perc alatt öt gólt dobva gyorsan elmentek 5-2-re, majd 10-5-re is vezettek, de a jól védő Kránitz Zoltán vezérletével feljöttünk 10-8-ra. Momir Ilics időt is kért, majd egy sorcserét hajtott végre, a hazaiak pedig magasabb fokozatra kapcsoltak. Az időkérést követően egy 11-2-es szériával 21-10-re módosította a Veszprém az eredményt a szünetre.

A második félidőben másik kapusunk, az időközben beállt Takács Ákos emelhető ki, aki a veszprémi világsztárok több lövését, ziccerét is nagy bravúrral védte. A szintén fiatal Fodor Martin is bátran játszott a balszélen, és öt helyzetéből négyet gólra váltott. A mérkőzés végkimenetele egyetlen percig sem volt kérdéses, de szépen helyt álltunk – az idén eddig csak mi maradtunk 40 gól alatt Veszprémben, a Csurgónak és a Gyöngyösnek sem sikerült ez.

Momir Ilics, a Veszprém vezetőedzője: „A Magdeburgban aratott fantasztikus győzelem után csak tegnap érkeztünk meg egy nagyon hosszú utazás végén, de játékosaim beletették magukat a mai meccsbe. Ez is jelzi, hogy igazi profik, és mindent megtesznek a klubért.”

Horváth Attila, a PLER vezetőedzője: „Gratulálok a Veszprémnek, főleg a magdeburgi győzelemhez. Mi ma nagyon sokat hibáztunk, de voltak pozitív dolgok, amikbe kapaszkodnunk kell, és ehhez gratulálok a játékosaimnak. Megyünk tovább az utunkon.”

A jövő héten pénteken jön a számunkra rendkívül fontos, Eger elleni rangadó hazai pályán. A 18 órakor kezdődő mérkőzés egyben a BUD Aréna hivatalos megnyitója is lesz, ezért érdemes korábban érkezni a csarnokba. A jegyértékesítés már a hét közben elindul, a hét elején pontos információval szolgálunk, hogy mikor lehet előzetesen belépőket vásárolni.

(fotó: Peka Roland)