Leigazoltuk a BL-alapszakasz egyik legjobb kapusát

A szlovén válogatott Rok Zaponsek a PLER-Budapestben folytatja pályafutását.
A szlovén válogatott Rok Zaponsek a PLER-Budapestben folytatja pályafutását.

A 31 éves kézilabdázó korábban két szezont lehúzott Csurgón, így nem lesz neki ismeretlen a magyar bajnokság, azóta játszott a francia első osztályban, majd két éven át az egyik legjobb svájci csapat, a Kriens kapuját védte.

Az elmúlt idényben a szlovén sztárcsapatban, a Celjében játszott, amellyel pályára lépett a Bajnokok Ligájában többek között a Veszprém, a Barcelona, a Magdeburg vagy a GOG ellen is – és bár a Celje nem jutott tovább ebből az erős csoportból, de a csoportkörben a legtöbb védést bemutató kapusok rangsorában Zaponsek hatodikként zárt.

„Nagyon sok jót hallottam a klubról olyanoktól, akik itt játszanak vagy korábban itt játszottak – kezdte a 13-szoros szlovén válogatott Zaponsek, aki pont a magyar válogatott ellen debütált a nemzeti csapatban. – Nagyon tetszik a klub nagyra vágyó projektje, abszolút látom benne saját magamat. A jó légkör és a remek jövőkép mellett az is közrejátszott a választásomban, hogy ismerem a magyar bajnokságot, és tudom, hogy ez egy nagyon erős liga. Minden nap 100 százalékot fogok adni az edzéseken is, a legjobbamat fogom nyújtani, és remélem, hogy ezzel egy stabilitást adok a csapatnak, és szép sikereket érünk el együtt.”

Korábban Kránitz Zoltán már meghosszabbította szerződését, mellette két fiatal kapusunk, Borsos Máté és Takács Ákos volt a keretben az elmúlt szezonban. Börcsök Csaba szakosztályvezető így magyarázta Rok Zaponsek szerződtetését: „Kránitz Zolinak nagyon sokat köszönhetünk, de nem kockáztathatjuk meg, hogy ha megsérül, akkor két fiatal kapussal fussunk neki a szezonnak, nem tehetünk rájuk ekkora terhet, mert még nem bírnák el. Jött ez a lehetőség, hogy leigazolhatunk egy ilyen klasszis kapust, mi pedig úgy döntöttünk, hogy élünk vele. Így két kiváló, rutinos kapussal vághatunk neki a szezonnak, akiktől a fiatalok is nagyon sokat fognak tanulni. Nem mellékesen Rok egy kifogástalan mentalitású játékos, egy közvetlen, jókedélyű, remek ember, aki tökéletesen illik a PLER filozófiájába. Biztos vagyok benne, hogy gyorsan közönségkedvenc lesz belőle is.”

Rok Zaponsek két évre írt alá a PLER-Budapesthez.