Látványos meccset játszottunk a Fradival

Nagy iramú, sokgólos bajnokival hangoltunk a Komló elleni rangadóra.
Nagy iramú, sokgólos bajnokival hangoltunk a Komló elleni rangadóra.

Férfi kézilabda NB I, 9. forduló:
FTC-Green Collect  – PLER-Budapest 40-34 (24-20)
gólszerzőink:
Andjelic 6, Dissinger 5, Simotics 5, Sunajko 5, Bak 5, Fodor 4, Tóth 3, Zobec

Horváth Attila és Bozo Andjelic is először tért vissza ellenfélként az Elek Gyula Arénába, ahol korábban sikert sikerre halmoztak együtt. Montenegrói irányítónk nem kezdett, de nélküle is jól tartottuk magunkat a nagyon nagy iramú mérkőzésen. Nyolc perc után már 5-5 állt az eredményjelzőn, ezt követően a nagy rohanásból a Fradi jött ki jobban, egy 7-3-mal elmentek 12-8-ra. Az időközben beállt Andjelic remekül megértette magát Christian Dissingerrel, és a vezérletükkel (góljaikkal és gólpasszaikkal), valamint Kránitz Zoltán védéseivel felzárkóztunk kettőre. A hajrá azonban a Ferencvárosé volt, így a szünetben négy gól volt a hazaiak előnye. (24-20)

A második játékrész is hasonlóan zajlott, óriási volt az iram, felváltva estek a gólok mindkét oldalon, Takács Ákos pedig bemutatott néhány nagyon szép védést a kapunkban. A Ferencváros a rohanásban szinte az egész mezőnyben az egyik legjobb, de próbáltuk felvenni velük a versenyt, többé-kevésbé sikerült is. A végén azonban a jóval hosszabb kispad és az erősebb játékoskeret döntött, és a Ferencváros végül hat góllal nyerni tudott. A hazaiaknál a PLER-nevelésű játékosok 24 gólt dobtak nevelőegyesületüknek.         

Horváth Attila, a PLER vezetőedzője: „Gratulálok a Ferencvárosnak. Nem volt kérdés, hogy ki a mérkőzés esélyes. Azt kértem a srácoktól, hogy mindent tegyünk bele, és emelt fővel tudjunk lejönni – ezt megtettük. Támadásban jól működtünk, védekezésben keveset faultoltunk, ezen még dolgoznunk kell.”

Pásztor István, az FTC vezetőedzője: „Vakon voltunk a mérkőzés előtt, tartottunk az ellenféltől. Sokat változott a támadójátékuk, és a megújított kerettel jóval esélyesebbek lesznek a céljaik elérésében. Sok sikert kívánok a PLER-nek a bennmaradáshoz!”

Következő mérkőzésünket jövő pénteken a Carbonex-Komló ellen játsszuk.