Korábbi Eb-gólkirály érkezett

Gólerős szlovén balátlövővel erősödött a PLER-Budapest.
Gólerős szlovén balátlövővel erősödött a PLER-Budapest.

A 25 éves Gregor Ocvirk korábban a Celje, a Vardar és a Kristiansad színeiben a Bajnokok Ligájában is szerepelt, majd a szerb Vojvodina játékosaként három éven át az Európa-ligában és az Európa-kupában bizonyíthatott, utóbbi sorozatot meg is nyerte csapatával. A második számú nemzetközi kupában, az EL-ben tavaly 25 gólt szerzett, ebből 12-t a német sztárcsapat, a Flensburg ellen.

A felnőttek között is bemutatkozhatott már a szlovén válogatottban, de végigjárta a korosztályos nemzeti csapatokat is, a junior Európa-bajnokságon a legjobb balátlövőnek választották, és 57 góllal gólkirály is lett, akkor Európa egyik legnagyobb tehetségének kiáltották ki.

„Gregor személyében egy olyan játékost szerződtettünk, aki fiatal kora ellenére komoly tapasztalattal rendelkezik – kezdte Börcsök Csaba szakosztályvezető. – Tavaly Várszegi Csongi berobbant az NB I-be, de ő egyrészt most egyetemre megy, amitől jelentősen megváltozik az élete, másrészt még túl fiatal ahhoz, hogy akkora terhet rakjunk a vállára, hogy első számú balátlövő legyen. Rajta kívül a főleg védekezésben használt Luka Groff is bevethető ezen a poszton, de szükségünk volt egy olyan lövőre, aki a távoli zónából is veszélyes, így esett a választásunk Gregorra. Sokat várunk tőle a következő szezonban.”

„Nagyon vonzott a magyar bajnokság, ahol a két nagy klub, a Veszprém és a Szeged mögött rendkívül kiegyensúlyozott a mezőny, amely nagy kihívást jelent a csapatok számára – kezdte Ocvirck. – Őszinte leszek, nem igazán hallottam korábban a PLER-ről, de nagyon tetszett, amit a vezetőség felvázolt, hogy milyen célkitűzések vannak. Hálás vagyok, hogy bizalmat szavaztak nekem, és minden erőmmel azon leszek, hogy ezt megháláljam.”

Gregor Ocvirck a keret harmadik, és egyben utolsó szlovén játékosa Luka Groff és Rok Zaponsek mellett.