Kiszenvedtük a továbbjutást Békésen

Legjobbjaink nélkül sok hibával játszottunk, de így is nyertünk a másodosztályú Békés otthonában.
Legjobbjaink nélkül sok hibával játszottunk, de így is nyertünk a másodosztályú Békés otthonában.

Férfi kézilabda Magyar Kupa, 3. forduló:
Optimum Solar-Békés – PLER-Budapest 31-36 (14-15)
gólszerzőink:
Fekete 8, Sunajko 7, Javor 6, Zobec 6, Bak 5, Holdosi 2, Farkas, Szkokán.

Úgy utaztunk Békésre, hogy az elmúlt hetekben sokat játszó kulcsembereinket nem nevezte a mérkőzésre Horváth Attila vezetőedző. Christian Dissinger, Bozo Andjelic, Simotics Mátyás, Takács Ákos és Tóth Ádám, szinte egy kezdőcsapatnyi játékos hiányzott, helyettük fiatalok kerültek be a keretbe.

A hosszú utazást követően jól kezdtük a meccset, 3-0-ra vezettünk, ám ezt követően hibát hibára halmoztunk a másodosztály ötödik helyén álló Békés ellen. Egy 8-2-es sorozattal három góllal (8-5) elmentek a hazaiak, és innentől kínszenvedés volt az első félidő. Sikerült ugyan fordítanunk, de a szünetben csak egy góllal, 15-14-re vezettünk. Meglátszódott a játékunkon, hogy Simotics Matyi távollétében nem volt beállónk, de a sok technikai hiba nem fogható erre.

A második játékrészben is sokáig csak szenvedtünk, de két irányítónk, Filip Sunajko és a fiatal Fekete Ádám a hátára vette a csapatot, és a hajrában felőröltük a Békést. Végül öt góllal nyertünk, így továbbjutottunk a Magyar Kupa negyedik fordulójába.

Nincs megállás, a hosszú hazaút után szerda reggel 10-kor már edzésre kell jelentkeznie mindenkinek, hiszen szombaton Csurgóra utazunk, az idei utolsó bajnoki mérkőzésre.