Final Fourban mindkét csapatunk!

Az U18-as után U20-as csapatunk is bejutott az országos döntőbe, miután hatalmasat harcolt Békésen.
Az U18-as után U20-as csapatunk is bejutott az országos döntőbe, miután hatalmasat harcolt Békésen.

Császár Ferenc együttese úgy utazott el Békésre, hogy ha egy pontot szerez, akkor már matematikailag is kvalifikálja magát a Final Fourba. A második félidő közepén ez nagyon távolinak látszott, hiszen hat góllal vezetett a hazai csapat, ám nem adtuk fel, és folyamatosan zárkóztunk. Az utolsó percben két gólt is lőtt Dévényi Milán, így a 37-37-es döntetlennek köszönhetően, három fordulóval a vége előtt már biztos, hogy a Keleti-csoport első két helyének valamelyikén végzünk.

Ez azt jelenti, hogy mindkét együttesünk kvalifikálta magát az országos négyes döntőbe, ezt egyetlen klub vagy akadémia sem mondhatja még el magáról.

„Ez a mérkőzés is megmutatta, hogy milyen elképesztő csapategység jellemez bennünket – kezdte az értékelést Császár Ferenc vezetőedző. – A srácok az utolsó pillanatig küzdöttek, és ez meg is hozta a gyümölcsét. Persze a szezon előtt volt egy elvárás a részemről, hogy jó lenne ismét eljutni a döntőig, de óriási dolognak tartom azt, hogy egymás után harmadszor is bejutottunk a Final Fourba, főleg, hogy egy szinte teljesen új összetételű csapattal vágtunk neki a szezonnak. Olyan pedig még nem fordult elő a PLER történetében, mióta ez a lebonyolítás van, hogy mindkét együttesünk ott legyen a négyes döntőben. Nagyon köszönöm a srácoknak ezt a fajta hozzáállást, és az egymásért való küzdést, amit az idén letesznek a pályára, továbbá a vezetőknek is, hogy ilyen kiemelten kezelik az utánpótlást, és biztosítanak számunkra mindent, amire szükségünk van!”

U16-osaink és U18-asaink is pályára léptek szerdán Békésen, előbb Laurencz Szabolcs csapata nyert 25-22-re, majd Tamás Ádám Final Four-résztvevő együttese győzött 36-33-ra.