Életre szóló élmények Prágában

A PLER Kézi UP U11-es és U13-as csapata egy négynapos tornán vett részt Prágában, ahol az edzők szerint felejthetetlen élményekkel gazdagodtak.
A PLER Kézi UP U11-es és U13-as csapata egy négynapos tornán vett részt Prágában, ahol az edzők szerint felejthetetlen élményekkel gazdagodtak.

A Puskás Lilla és Puskásné Ceglédi Mária vezette U13-as csapat 11 mérkőzéséből csupán egyet veszített el, és ezzel bronzérmet nyert. Bár a címvédés volt a cél, de ez így is fantasztikus eredménynek számít a 17 ország 91 csapata között.

Négy nap alatt 11 mérkőzést játszottak a srácok, ez egy komoly újdonság volt nekik. „Tudtuk, hogy itt nem lesz sorcsere, mint ahogy otthon kötelező a bajnokikon – kezdte Puskás Lilla. – Egy komoly erőpróba volt ez számunkra, de büszke vagyok, mert végig küzdöttünk meccsről-meccsre, és úgy gondolom, hogy jó úton járunk. Pedig ekkora sorozatterheléshez nincsenek hozzászokva a srácok. Felejthetetlen élmény volt, és lehetőséget adott arra, hogy a gyerekek megtapasztalják, hogy a kézilabdában igenis vannak sikerek és kudarcok egyaránt. Igaz, nem játszottunk döntőt, keserédes ez a harmadik hely, de büszkeséggel tölt el, hogy három és fél éve lehetek ennek a csapatnak az edzője.”

Puskás Lilla hozzátette, hogy a prágai tornán aratott győzelmük óta, az elmúlt két évben nagyon sok tehetséges játékossal bővült a csapat, amellyel a magyar U13-as és U14-es bajnokságban remek szerepelnek, de egy ilyen torna teljesen más élményt ad.

„Egy nemzetközi tornán részt venni 12-13 éves gyerekekkel hatalmas lehetőség és örök emlék egyben. Szeretném a szülőknek és a klubnak megköszönni, hogy el tudtunk indulni ezen a tornán, nélkülük nem jöhetett volna össze! Minden mérkőzésen szívüket-lelküket odatették a szurkolásban, amiért hálás vagyok nekik. És persze segítőmnek, édesanyámnak, aki az egész torna alatt a csapat mellett segédkezett, sok jó tanácsot adott a gyerekeknek, ami segített abban, hogy ilyen szép helyezést tudjunk elérni” – nyilatkozta Puskás Lilla.

Puskás Viktor és Györkő Marcell U11-es csapata négy győzelemmel, egy döntetlennel és három vereséggel zárta a tornát. „A tornán a tapasztalatszerzés és a csapatépítés volt a fő cél. Sajnos a covid miatt sok magyarországi torna megszűnt vagy átalakult, így áprilisban volt az első olyan tornánk, ami többnapos volt” – kezdte az értékelést Puskás Viktor.

A szakember szerint magyar viszonylatban a jobb csapatok közé sorolható a PLER Kézi UP U11-es együttese, de sajnos mérhető adat nincs róla, hiszen csak kevés csapattal játszanak a bajnokságban. „Az viszont elmondható, hogy a srácok minimum három szintet léptek ahhoz képest, ahogy kimentünk. Sok nemzet különböző játékstílusával ismerkedtek meg, amihez nemcsak alkalmazkodni tudtak a napok haladtával, hanem be is tudtak belőle építeni a játékba, a támadójátékunk is ezek mentén fejlődött a torna során.”

Puskás Viktor szerint a jó kezdés után nekik is szembe kellett nézniük azzal, hogy a gyerekek nincsenek hozzászokva az ilyenfajta sorozatterheléshez. „Bár a szívük vitte őket előre, a végén a fáradtság győzött, de így is továbbjutottunk az A jelű középcsoportba, ahol nehéz ellenfeleket kaptunk. A torna abszolút elérte célját, a gyerekek fejlődtek, és a csapat is szilárdabb lett. Életre szóló élményekkel gazdagodtak, és kifejezetten tetszett nekik, hogy végre téttel bíró meccseket játszottak. Köszönöm kollégám, Györkő Marcell munkáját – sokat segített a jelenlétével. Illetve a klubnak és a szülőknek is, mert mind anyagilag, mind szurkolásban egy felejthetetlen élményt szereztek a gyerekeknek.”