Egerben hagytuk a két pontot

A kevesebbet hibázó csapat nyerte az Eger-PLER kiesési rangadót a férfi kézilabda NB I 17. fordulójában.
A kevesebbet hibázó csapat nyerte az Eger-PLER kiesési rangadót a férfi kézilabda NB I 17. fordulójában.

Férfi kézilabda NB I, 17. forduló:
QHB Eger – PLER-Budapest 28-24 (15-11)
gólszerzőink:
Simotics 5, Tóth 5, Andjelic 5, Markez 4, Fodor 3, Sunajko, Bak

Fantasztikus hangulat fogadta a csapatokat. A mindig kivételes atmoszférát varázsoló egri szurkolótábor mellé azonban most felnőtt a vendégszektor is, ugyanis legalább 80 PLER-drukker zászlókkal, dobokkal, kürttel és nem mellékesen teli torokból üvöltve a „Hajrá, PLER-t” szinte hazai pályát varázsolt csapatunknak.

Mintha meg is illetődött volna a két együttes, sok technikai hiba volt mind a két oldalon, tíz perc elteltével még csak 2-2 állt az eredményjelzőn. Ezt követően felváltva vezetett a két csapat, sokáig fej-fej mellett is haladt, ám amíg nálunk nem igazán volt védés, addig a másik oldalon Marczika Barnabás több bravúrt is bemutatott, és így a hajrában egy 5-1-es szériával elhúztak az egriek, ezzel 15-11-re vezettek a szünetben. Az első félidőben tőlünk Simotics Matyi 4/4-gyel, Bozo Andjelic pedig 3/3-mal zárt, de kapura nem igazán voltunk veszélyesek felállt védelem ellen.

A második játékrészre felkeményedett a védekezésünk, és emögött a fal mögött Kránitz Zoli is elkezdett védeni, fokozatosan dolgoztuk le a hátrányunkat, és főleg Tóth Ádám góljaival a 43. percben kiegyenlítettünk. (19-19) Ez a felzárkózás azonban sokat kivett a csapatból, és újra elkezdtünk támadásban hibát hibára halmozni, egy 7-2-es sorozattal az Eger 26-21-re meglépett, innentől nagyon okosan lassította a játékot, és ezzel tartotta az eredményt. A kevesebbet hibázó csapat nyert, amely egyértelműen az Eger volt.

Horváth Attila, a PLER vezetőedzője: „Gratulálok az Egernek megérdemelten nyert, elejétől kezdve vezetett. Volt egy pont a második félidőben, amikor kihagytunk egy ziccert, akkor vezethettünk volna, de ott van az a ha… Ezzel a bátortalan játékkal még NB I/B-ben sem lehet meccset nyerni. Részünkről ami pozitív volt, az a rengeteg szurkoló, akik ilyen sokan eljöttek, mi pedig csalódást okoztunk nekik, ezért a csapat nevében is elnézést kérek tőlük.

Tóth Edmond, az Eger vezetőedzője: „Nekünk ez egy kézilabdaünnep volt, a két szurkolótábor fantasztikus hangulatot teremtett. Óriási volt a tét, ez látszott a játékon, rengeteg volt a technikai hiba. Amiben felül tudtuk múlni az ellenfelet, az a kemény és határozott védekezés volt, amelyhez párosult a jó kapusteljesítmény.”

Következő mérkőzésünket jövő pénteken a Dabassal játsszuk hazai pályán.