Ég bennünk a tűz!

Tamás Ádám vezetőedző már most maximálisan elégedett, Várszegi Lőrinc azonban meg szeretné nyerni az U18-as Final Fourt.
Tamás Ádám vezetőedző már most maximálisan elégedett, Várszegi Lőrinc azonban meg szeretné nyerni az U18-as Final Fourt.

Veretlenül, elsőként és egyedüli nem akadémiai csapatként jutott a kecskeméti négyes döntőbe U18-as együttesünk, amely szombaton, 11 órakor a Balatonfüredi Kézilabda Akadémiával csap össze az elődöntőben. A másik ágon OTP Bank-Pick Szeged – NEKA mérkőzést rendeznek.

Tamás Ádám vezetőedző szerint már ez az eredmény is hatalmas teljesítmény a csapattól. „Már az magában egy óriási jutalom, hogy részt vehetünk ezen a tornán, ezért abszolút tét és nyomás nélkül játszhatunk. Persze reménykedem abban, hogy minél szebb szezont fogunk tudni, és jó élményekkel mehetünk el a nyári szünetre, de őszintén mondom, hogy bármi is történjen a hétvégén, én maximálisan elégedett vagyok a srácokkal. Nem szeretnék az ellenfelekkel foglalkozni, itt már mindenki olyan erős, hogy bármelyik megnyerheti a Final Fourt. Nem lesznek nálunk lejátszók az ifiből, azokkal lépünk pályára, akik évközben kiharcolták a négyes döntőbe kerülést. Egy igazi jutalomjáték lesz ez mindenkinek.”

A csapat egyik kulcsembere, Várszegi Lőrinc viszont nem titkolja, hogy igenis szeretnének aranyéremmel távozni Kecskemétről. „Az éves munkánk megkoronázása lenne. Eltökéltek vagyunk, ég bennünk a tűz, nagyon várjuk már ezeket a forró hangulatú meccseket. Új élmény lesz ez mindenkinek, senki nem játszott még Final Fourt. A lelátóról nem ismeretlen ez a hangulat, szeretnénk az ifik nyomdokaiba lépni” – mondta Várszegi Lőrinc, utalva arra, hogy tavaly a lelátón szurkolt bátyjának, Várszegi Csongornak, aki megnyerte a Final Fourt az U20-as csapattal.

„Az elődöntőben a Balatonfüreddel játszunk, amelynek nagyon erős a védekezése, abból gyorsan indulnak. Nálunk viszont elképesztően jó a csapatszellem, nagyon összetartó közösség vagyunk a pályán és azon kívül is, és azt gondolom, hogy ez hatalmas segítség lesz majd nekünk, hogy őszintén tudunk egymásért küzdeni” – tette hozzá Várszegi Lőrinc.

A hétvége U18-as programja a kecskeméti Messzi István Sportcsarnokban:
U18 elődöntők:
Szombat, 11.00: BFKA – PLER-Budapest
Szombat, 13.00: OTP Bank-Pick Szeged – NEKA
Vasárnap, 11.00: bronzmérkőzés
Vasárnap, 15.00: döntő

Mindegyik mérkőzésről lesz élő közvetítés, a közösségi oldalainkon majd megosztjuk a linkeket.