Drámai győzelem Komlón!

Végig vezetve nyertünk a Komló otthonában úgy, hogy Kránitz Zoli időntúli hétméterest védett.
Végig vezetve nyertünk a Komló otthonában úgy, hogy Kránitz Zoli időntúli hétméterest védett.

Férfi kézilabda NB I, 23. forduló:
Carbonex-Komló – PLER-Budapest 25-26 (8-11)
gólszerzőink:
Markez 6, Andjelic 5, Fodor 4, Simotics 4, Sunajko 3, Szkokán 2, Várszegi, Tóth

Fantasztikus hangulat, telt ház fogadta a csapatokat, a vendég szektort is megtöltötték a PLER-szurkolók, akik egységesen, pirosba öltözve buzdították végig együttesünket.

Kiválóan kezdtük a mérkőzést, a rutinos Bozo Andjelic és a fiatal Fodor Martin (aki először lépett pályára a komlói katlanban) góljaival folyamatosan mi vezettünk. A két irányítós játékban Bozo és a korábbi komlói Filip Sunajko is rendre bátran nekiment a hazai falnak, amely rendkívül keményen osztotta őket. A Farkas Tomi és Luka Groff által vezetett védelem az egész első félidőben szenzációsan működött, mögöttük pedig Kránitz Zoli remekül védett, ennek bizonyítéka, hogy nyolc gólon sikerült tartani az első félidőben a Komlót. A szünetben három góllal vezettünk. (8-11)

A második játékrészben is szinte végig a kezükben tartottuk a mérkőzést, Mitar Markez fontos pillanatokban lőtt gólt, a kapuban pedig Kránitz Zoli bravúrt bravúrra halmozott. Így tudtunk ötgólos előnnyel (19-14) nekimenni az utolsó hét percnek, ám azt tudtuk, hogy a hazai közönség biztatását élvező komlóiak nem fogják feladni, és mindig nagy hajrát nyitnak. Ez most is így történt, lépésről lépésre zárkóztak fel, és a végén egy gólra feljöttek. Támadhattak a döntetlenért, a játékvezetők befújták a hetest, amelyet időn túl végezhettek el a hazaiak. A végig ihletett formában védő Kránitz Zoli azonban bravúrral ezt is hárította, így nagyon fontos győzelmet arattunk Komlón.

Lepsényi Sándor, a PLER vezetőedzője: „Gratulálok a csapatomnak! Úgy gondolom, hogy 55 percig jól menedzseltük a mérkőzést, bár a végjátékban az, hogy kettőt cseréltünk, lehetett volna szervezettebb. De hatalmas bravúr, hogy idegenben nyerni tudtunk Komlón, amelyből nagyon nehéz volt taktikailag felkészülni. Köszönjük a vezetőségnek, hogy lehetővé tették, hogy a szurkolók elkísérjenek bennünket, és a drukkereknek is nagyon köszönjük, hogy ilyen messzire eljöttek, és végig buzdítottak bennünket. Nélkülük ez nem sikerült volna. Amikor elvállaltam a PLER irányítását, tisztában voltam vele, hogy lesz olyan meccs, amit Kránitz Zoli fog hozni nekünk, ez a pillanat most el is jött.”

A NEKA döntetlent játszott Gyöngyösön, az Eger pedig kikapott a Szegedtől, így az Egernek 13, nekünk 14, a NEKA-nak és a Komlónak pedig 16-16 pontja van.

Következő mérkőzésünket jövő szombaton a Fejér-B.Á.L Veszprémmel játsszuk a BUD Arénában.