Drámai győzelem – egyre közelebb a csoda!

Ötgólos hátrányból felállva, elképesztő végjátékban egy góllal legyőzte a PLER-Budapest az öt bajnoki óta veretlen Budakalászt az NB I-ben!
Ötgólos hátrányból felállva, elképesztő végjátékban egy góllal legyőzte a PLER-Budapest az öt bajnoki óta veretlen Budakalászt az NB I-ben!

Férfi kézilabda NB I, 20. forduló:
PLER-Budapest – CYEB-Budakalász 29-28 (15-17)
gólszerzőink:
Tóth 6, Várszegi 5, Andjelic 4, Sunajko 4, Markez 4, Simotics 3, Groff, Vízler, Zalai

A húsvéti ünnepek és az iskolákban beköszöntött tavaszi szünet ellenére újra nagyon szép számú közönség látogatott ki a BUD Arénába, a vendég szektort leszámítva közel telt ház volt ismét.

A csodálatos hangulat ellenére nem kezdtünk jól, rendre kaptuk a könnyű gólokat a vendégektől, akik megmutatták, hogy nem véletlenül állnak az ötödik helyen a tabellán. Az első tíz perc után 8-3-ra vezettek, de szépen elkezdtünk felzárkózni. Megnyitottuk a védelmünket, és a védekezés egyre jobban összeállt, ami után támadásban is magabiztosabban játszottunk. Mitar Markez ismét nagyon fontos pillanatokban lőtt gólokat, Tóth Ádám pedig magabiztosan értékesítette a büntetőket. Simotics Matyit is egyre többet találtuk meg beállóban, és az ő harmadik góljával már 14-13-ra mi vezettünk. Ennek ellenére az első félidő hajrája a Budakalászé volt, így kétgólos vendégelőnnyel mentek a csapatok az öltözőbe.(15-17)

A második félidőt már sokkal jobban kezdtük, konkrétan egy 4-0-s szériával, így gyorsan időt kellett kérnie Csoknyai Istvánnak. Innentől fej-fej mellett haladt a két csapat, nálunk Filip Sunajko remekül mozgatta a csapatot, a 19 éves Várszegi Csongor a Szeged és a NEKA után a Budakalász ellen is fantasztikusan játszott, újra büntetőket és kiállításokat harcolt ki, gólokat lőtt. A védelem Farkas Tomival és Luka Groff-fal remekül működött, mögöttük Kránitz Zoli több fontos védést is bemutatott.

A hajrába abszolút egálban ment bele a két csapat, az utolsó hat gólból hármat Bozo Andjelic lőtt, montenegrói irányítónk nevéhez fűződik a győztes találat is. A vége előtt 15 másodperccel még támadhatott a Budakalász az egyenlítésért, de Tóth Ádám remek védekezéssel belemenést harcolt ki, így zsinórban második mérkőzésünket is megnyertük, a BUD Aréna pedig felrobbant a közönség hangorkánja közepette. A csapat egészen elképesztően nagyot küzdött, egymásért és a bennmaradásért. Jelenleg 12 ponttal állunk a tabellán, és ismét egyre reálisabb céllá válik, hogy meghosszabbítsuk NB I-es tagságunkat!

A mérkőzés utáni sajtótájékoztató ide kattintva megnézhető!

Legközelebb jövő szombaton az OTP Bank-Pick Szeged otthonában lépünk pályára.