Döntőben a serdülők, bronzért mennek az ifik

U18, elődöntő:
BFKA– PLER-Budapest 20-27 (8-13)
gólszerzőink:
Farkas 8, Szabó Benedek 6, Nagy 6, Sz-abó Balázs 2, Ágoston, Fekete,  Czumpft, Moczó, Béni

A lelátó egyik része szinte teljesen pirosba öltözött, rengeteg PLER-szurkoló látogatott el a kecskeméti Messzi István Sportcsarnokba. Az elején mindkét csapatot megbénította a kiváló hangulat és a tét, a hetedik percig csupán egy-egy gól esett mindkét oldalon, innen pedig mi mozdultunk el előbb. A tizedik percig kellett várni a második füredi gólra, amely a védekezésünket dicséri, támadásban pedig egyre bátrabban és agilisabban kezdtünk el játszani. Sorra kaptuk a jogos heteseket a betörések után, sokkal nagyobb tempóban játszottunk az ellenfélnél, a szünetben már öt góllal vezettünk. (8-13)

A második játékrészt is kicsit álmosan kezdtük, de néhány perc után újra felpörögtünk, és szinte megállíthatatlan feladat elé állította a Farkas Gergő, Szabó Benedek, Nagy Sándor Máté vezette támadósor a füredieket.

A védekezésünk nagyon extra volt, a kiváló védőfal mögött az első félidőben Kárpáti Zoli, a másodikban pedig Zentai Márk védett remekül, ezzel a kiváló összteljesítménnyel pedig nem is lehetett más végeredmény, mint egy magabiztos győzelem. A 20 kapott gól mindent elárul a védekezésünkről.

A vasárnap 15 órakor kezdődő döntőben a Szegedet magabiztosan legyőző NEKA lesz az ellenfél.

U20, elődöntő:
Veszprém Handball Academy – PLER-Budapest 38-27 (18-10)
gólszerzőink
: Rozmán 5, Hován 4, Dévényi 4, Várszegi 3, Boldoczki 3, Stramszky 3, Varasdi 2, Galasz, Förgeteg, Sarkadi

Délután U20-as csapatunk lépett pályára, és már a mérkőzés előtt tudtuk, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz a Veszprém Handball Academy ellen. Az ellenfél több olyan játékosát is nevezte a mérkőzésre, akik az NB I/B-ben ezüstérmet szereztek. Ez a különbség meg is látszódott a játékon, a veszprémiek jóval gyorsabban, agresszívebben és pontosabban játszottak, védekezésben sokáig nem igazán találtuk az ellenszert, negyed óra után csupán három lőtt gólnál jártunk.

A szünetben már nyolccal vezetett az ellenfél, és a második játékrészben sem igazán változott a játék képe. Küzdöttünk, hajtottunk, azzal nem volt probléma, de ezen a szombat délutánon a jobb képességű csapat nyert, és jutott a fináléba. A vasárnap, 13 órakor kezdődő bronzérmérkőzésen az FTC Kézilabda Akadémia lesz az ellenfél, amely a másik ágon kikapott a Balatonfüredi Kézilabda Akadémiától.

Köszönjük a szurkolóknak, hogy hazai pályát varázsoltak a kecskeméti csarnokba!

A vasárnapi program:
11.00, U18 bronzmérkőzés: BFKA-Szeged
13.00, U20 bronzmérkőzés: PLER-Budapest – FTC
15.00, U18 döntő: PLER-Budapest – NEKA

17.00: U20 döntő: Veszprém-BFKA