Bevették a BUD Arénát a veszprémi világsztárok

Komolyan vette a Telekom Veszprém a PLER-Budapest elleni bajnokit, és 13 góllal győzött a telt házas BUD Arénában.
Komolyan vette a Telekom Veszprém a PLER-Budapest elleni bajnokit, és 13 góllal győzött a telt házas BUD Arénában.

Férfi kézilabda NB I, 16. forduló:
PLER-Budapest – Telekom Veszprém 23-36 (11-20)
gólszerzőink:
Várszegi 3, Zobec 3, Groff 3, Tóth 3, Sunajko 2, Simotics 2, Bak 2, Zalai 2, Andjelic, Fodor, Javor

Fantasztikus hangulat fogadta a csapatokat, ahogy az várható volt, igazi kézilabda ünnepet varázsoltak a csodálatos szurkolók a BUD Arénába. A mérkőzés kezdődobását Szaniszló Sándor végezte el, és a XVIII. kerület polgármestere azt láthatta, hogy a PLER-Budapest keretében hat olyan fiatal magyar játékos van, aki az elmúlt szezonban az U20-as Final Fouron aranyérmet nyert: Takács Ákos, Borsos Máté, Fodor Martin, Várszegi Csongor, Fekete Ádám és Zalai Balázs.

A Telekom Veszprém kézilabdázóin egyáltalán nem látszott, hogy csütörtökön késő este még Portugáliában játszottak Bajnokok Ligája-meccset. Óriási iramban kezdtek, bő tíz perc után már 10-3-ra vezettek, és nem igazán álltak le. Elképesztően feszes volt a védekezésük, nagyon nehezen tudtunk helyzeteket kidolgozni, ez is mutatja, hogy egy percig sem nézett le bennünket a Telekom Veszprém, és odatette magát. A szünetben 20-11-ra vezettek a vendégek.

A második játékrészben is hasonló volt a mérkőzés képe, de talán kevésbé voltunk megilletődöttek. Borsos Máté több szép védést is bemutatott, és többi fiatalunk is egyre agilisabban kezdett el játszani. Főleg Várszegi Csongi vállalt sokat magára, lőtt is három gólt, a közönség pedig minden egyes védést és gólt óriási örömmel fogadott. A végén 13 góllal nyert a Veszprém, amely abszolút vállalható, ha a két csapat kerete közötti különbséget nézzük. A közönség láthatóan nagyon jól szórakozott, és hálás volt, hogy láthatta testközelből a veszprémiek világklasszisait.

A következő fordulóban egy számunkra jóval fontosabb mérkőzés következik, hiszen szombaton Egerbe látogatunk.