Álomjátékkal nyertünk Veszprémben!

Fantasztikus első félidőt produkálva megszereztük második győzelmünket az NB I-ben.
Fantasztikus első félidőt produkálva megszereztük második győzelmünket az NB I-ben.

Férfi kézilabda NB I, 11. forduló:
Fejér-B.Á.L. Veszprém – PLER-Budapest 23-34 (8-18)
gólszerzőink:
Simotics 7, Andjelic 5, Dissinger 5, Zobec 4, Sunajko 3, Javor 3, Vízler 3, Szkokán 2, Fodor, Tóth

A második győzelmünkért utaztunk a mögöttünk sereghajtó kis Veszprémhez, és ez az első perctől kezdve látszódott rajtunk. Egészen elképesztő első félidőt játszottunk, 16 perc után csupán két kapott góllal álltunk, a védekezésünk Farkas Tomi vezérletével és Takács Ákos remek védéseivel pazarul működött, és támadásban is nagyon kreatívan játszottunk, főleg a belső hármasunk: Dissinger, Andjelic és Zobec villogott, és sokszor megoldhatatlan feladat elé állították a hazaiak védelmét.

Hiába kért időt az Éles József, Danyi Gábor kettős, a különbség egyre csak nőtt a két csapat között, mintha nem egy hely választaná el a két gárdát a tabellán, kis túlzással osztálykülönbség volt a hazai és a vendég együttes között. Már 11 góllal is vezettünk, a szünetben pedig 8-18-at mutatott az eredményjelző.

A második játékrészben, azt talán ne állítsuk, hogy kiengedtünk, de a biztos vezetés tudatában láthatóan az előny megtartása volt a célunk. Horváth Attila vezetőedző ennek megfelelően cserélt, és forgatta a csapatot, Simotics Matyit nem tudta pihentetni, egyedüli beállónk ismét meg is szórta magát, hét találattal zárt, így a bajnokságban már 48 gólnál jár. A végén a hazaiak kijöttek nyitottra, de így is őriztük előnyünket, és végül 11 góllal nyertünk. A veszprémieknek az idén eddig nyolcgólos volt a legnagyobb különbségű vereségük, azt a Szegedtől szenvedték el.

Horváth Attila, a PLER-Budapest vezetőedzője: „Nagyon feszesen kezdtük a mérkőzést, kiváló iramban játszottunk. Nagyon ritka, hogy ilyen jó érzés a padon ülni, amikor nem kell semmit tennem, mert mindent megcsinál a csapat, amit megbeszéltünk. Nagyon örülök, hogy ilyen sok szurkoló elkísért bennünket, köszönjük nekik! Fontos két bajnoki vár még ránk, nem titok, hogy szeretnénk valamelyiken bravúrt hozni.”

Danyi Gábor, a Veszprém szakmai igazgatója: „Nagyon csalódottak vagyunk, nem erre számítottunk. Megérdemelten nyert a PLER, gratulálok nekik, és sajnos volt is ennyi ma a két csapat között, talán még több is.”

Győzelmünkkel már öt pontnál járunk, egy pontra vagyunk a kieső zóna elkerülésétől.

A következő mérkőzést jövő szombaton a BUD Arénában a Balatonfüreddel játsszuk.