Adjunk ki magunkból mindent!

Császár Ferenc szerint sokat számíthat, hogy többen már játszottak Final Fourban, Hován Bulcsú pedig elárulta azt is, hogy miért fog nyugodtan játszani a hétvégén.
Császár Ferenc szerint sokat számíthat, hogy többen már játszottak Final Fourban, Hován Bulcsú pedig elárulta azt is, hogy miért fog nyugodtan játszani a hétvégén.

Kecskeméten U20-as csapatunk is pályára lép a Final Fourban, szombaton a Veszprém akadémiája lesz az ellenfél az elődöntőben.

„Odamegyünk, harcolunk egyet, megteszünk mindent, és meglátjuk, ez mire lesz elég” – kezdte Császár Ferenc. U20-as csapatunk vezetőedzője már azzal is szinte tökéletesen elégedett, hogy bejutottak a Final Fourba, mert – ahogy mondja – egész évben stabilan kell teljesíteni ahhoz, hogy kvalifikáld magad a négyes döntőbe.

„Szerintem a négy legjobb, a négy legstabilabb csapat jutott be a Final Fourba. Ott pedig már bármi előfordulhat, tényleg nüanszokon fog múlni, a napi formán, a szerencsén, apróságokon. Hogy az elődöntős ellenfelünk, a Veszprém akadémiája több idősebb játékost is lejátszat, az nem érdekel bennünket, csak magunkkal foglalkoznunk. Szerencsére Várszegi Csongi és Fekete Ádám érkezésével mi is tudunk minőségben cserélni, főleg, hogy mindenki felépült, és egészséges” – mondta Császár Ferenc.

Tavaly az U20-as csapat megnyerte a Final Fourt, többen is átélték már azt az egyedülálló hangulatot, ami ilyenkor ezt az eseményt körülveszi, a vezetőedző szerint ez is sokat számíthat. „Mi tavaly úgy mentünk oda, hogy egy évvel korábban másodikak lettünk, és sokaknak már nem volt új ez a légkör. Az ellenfelek nagyon izgultak, nálunk pedig mindenki teljesen nyugodt volt, ez rengeteget számított. Remélem, most sem fogják túlizgulni a srácok. A drukkot látom bennük az edzéseken, de szerencsére ez egy egészséges drukknak tűnik.”

A házi góllövőlista második helyezettje, Hován Bulcsú tavaly ott volt a Final Fourban, és pár percre be is szállhatott, így neki sem lesz új a közeg. „Az volt a legjobb hangulatú meccs, amin valaha pályára léptem, de hallottam, hogy most még több szurkoló fog elkísérni bennünket, szóval nagyon várom már. Biztos, hogy sokat számíthat, hogy néhányunknak nem ez lesz az első négyes döntője, de igazság szerint én nem emiatt fogok nyugodtan játszani, hanem azért, mert egy olyan csapat vesz körül, amelynek minden tagját szeretem. Egész évben úgy tudtuk a fontos és szoros meccseket hozni, hogy nem az egyéni teljesítményeknek, hanem a csapategységnek köszönhettük a győzelmet. Ez lehet a sikerünk kulcsa a hétvégén is.”

Hován Bulcsú sem foglalkozik az ellenféllel, és arra a kérdésre, hogy mivel lenne elégedett a hétvégén, nem egy helyezéssel válaszolt. „Fogalmam sincs, hogy létezik-e itt papírforma. Azt tudom, hogy mi vagyunk az egyetlen nem akadémiai csapat, de biztos vagyok benne, hogy itt az fog dönteni, hogy ki akarja jobban a győzelmet, nem az, hogy kinek milyen lehetőségei vannak. Én egy dolgot tűztem ki magam elé: hogy adjunk ki magunkból mindent, és ne maradjon bennünk semmi! Majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elég!”

A hétvégi U20-as program:
Elődöntők:
Szombat, 15.00: Veszprém Handball Academy – PLER-Budapest
Szombat, 17.00: FTC Kézilabda Akadémia-Balatonfüredi Kézilabda Akadémia

Vasárnap, 13.00: bronzmérkőzés
Vasárnap, 17.00: döntő

A mérkőzéseket élőben lehet követni streamen, a linket közösségi oldalainkon majd megosztjuk.