„A saját csapatunk ellen játszhatunk”

Igazi kuriózum lesz a PLER-Budapest és a Ferencváros pénteki összecsapása, még úgy is, hogy a mérkőzésnek toronymagas esélyese a hazai csapat.
Igazi kuriózum lesz a PLER-Budapest és a Ferencváros pénteki összecsapása, még úgy is, hogy a mérkőzésnek toronymagas esélyese a hazai csapat.

Egyesületünk az elmúlt évtizedekben igazi klasszis játékosokat nevelt ki a magyar kézilabdának: mind a válogatottnak, mind az NB I-nek, ennek kiváló példája a bronzéremért küzdő Ferencváros jelenlegi keretének összetétele. A PLER-ben nevelkedett többek között Lékai Máté, Balogh Zsolt, Nagy Bence és Pordán Bálint, de ugyancsak játszott nálunk fiatalként Borbély Ádám, Debreczeni Dávid és Jakub Mikita is.

„Büszke vagyok arra, hogy a saját csapatunk ellen játszhatunk pénteken – kezdte frappánsan Börcsök Csaba szakosztályvezetőnk. – De komolyra fordítva, tényleg nagyon büszke vagyok arra, hogy tőlünk indulva ezek a játékosok milyen messzire jutottak. Ami a mérkőzést illeti, a régi PLER-esek és a jelenlegi PLER-esek csatájában egyértelműen nem mi vagyunk az esélyesek, nekünk a következő két bajnoki, a Komló és a kis Veszprém elleni összecsapások jóval fontosabbak lesznek, mi oda helyezzük a hangsúlyt, ott kell jó eredményt elérnünk. Persze nem feltett kézzel megyünk ki pénteken sem a pályára, de azt mindenki tudja, hogy egy sokkal jobb csapattal játszunk, amelynek próbáljuk majd minél jobban megnehezíteni a dolgát.”

A mieink eddig a nyolc forduló alatt csupán egy pontot szereztek, ezzel a tabella utolsó helyén állnak, míg a Ferencváros a bronzéremre hajt, egy mérkőzéssel többet játszva négy győzelemmel, egy döntetlennel és négy vereséggel jelenleg az ötödik helyen tanyáznak a zöld-fehérek.

A mérkőzésen Horváth Attila vezetőedző új igazolásunk, Bozo Andjelic is volt csapata ellen bizonyíthat, trénerünk előzetes várakozásait ide kattintva lehet megtekinteni.

Férfi kézilabda NB I, 9. forduló:
FTC-Green Collect – PLER-Budapest
Elek Gyula Aréna, péntek, 18.00