A padlóról felállva szereztünk bravúrpontot

Hatgólos hátrányból felállva döntetlent játszottunk a Gyöngyössel a BUD Arénában.
Hatgólos hátrányból felállva döntetlent játszottunk a Gyöngyössel a BUD Arénában.

Férfi kézilabda NB I, 15. forduló:
PLER-Budapest – HE-DO B.BRAUN Gyöngyös 29-29 (14-17)
gólszerzőink:
Andjelic 9, Zalai 4, Zobec 3, Várszegi 3, Simotics 3, Bak 2, Fodor 2, Groff, Sunajko, Javor

Ellentétes előjellel vágott neki a két csapat a mérkőzésnek, hiszen amíg mi simán kikaptunk Tatabányán, addig a Gyöngyös bravúrgyőzelmet aratott a Szeged felett, ami egy komoly lelki plusz adott nekik. Ez meg is látszódott a mérkőzés elején, a vendégek nagy iramban, mi pedig sokat hibázva kezdtünk, tíz perc után már 6-2-re vezetett a Gyöngyös, időt is kellett kérnünk. Sikerült valamelyest megtörni az ellenfél lendületét, de továbbra is sokszor találták meg a beállót és rendezetlen védelem ellen is többször eredményesek voltak. Főleg Bozo Andjelic és az első felnőtt NB I-es mérkőzését játszó Zalai Balázs góljaival tartottuk magunkat, de a három-négy gól végig megvolt a két csapat között – a szünetben 14-17-et mutatott az eredményjelző.

A második játékrészben feljöttünk egyre (19-20), de ezt követően egy 6-1-es sorozattal ismét meglépett a Gyöngyös. A vége előtt 18 perccel hat góllal vezettek a vendégek, és nem sok jel utalt arra, hogy itt még pontot szerezhetünk, ám a mieink nem adták fel. A védekezésünk felkeményedett, ezzel arányosan Kránitz Zoli elkezdett védeni a kapuban, 11 percen keresztül nem kaptunk gólt, Bozo Andjelic pedig hátára vette a csapatot támadásban, és egy 6-0-val kiegyenlítettünk (26-26).

A vendégek ismét elléptek kettővel, de ekkor sem vesztettük el a hitünket, rendkívül izgalmas hajrában, tíz másodperccel a vége előtt Bozo újra kiegyenlített, a gyöngyösiek időt kértek. Ezután egy távoli lövést Ignacy Bak leblokkolt, a kipattanót még megszerezték a vendégek, de a lövést Kránitz kivédte, így fontos egy pontos szereztünk egy nagyon jó csapat ellen.

Köszönjük a szurkolóknak a fantasztikus hangulatot, ismét nagyon sokat jelentett nekünk!

A mérkőzés utáni sajtótájékoztató ide kattintva megtekinthető.

Az előttünk álló riválisok közül az Eger és a Komló is kikapott, így két pontra megközelítettük őket. A kis Veszprém is vereséget szenvedett, így vele szemben már négy pont az előnyünk a tabellán.

Következő mérkőzésünket jövő szombaton a Telekom Veszprém ellen játsszuk a BUD Arénában.