A Lepsényi, Tamás páros ül le a PLER kispadjára

A szezon végéig Lepsényi Sándor és Tamás Ádám veszi át a PLER-Budapest felnőtt férfi kézilabdacsapatának irányítását.
A szezon végéig Lepsényi Sándor és Tamás Ádám veszi át a PLER-Budapest felnőtt férfi kézilabdacsapatának irányítását.

Lepsényi Sándornak sem a klub, sem a keret, sem pedig a pozíció nem lesz ismeretlen. Egyrészt hat éven keresztül nevelkedett a PLER-ben, amellyel több országos bajnoki címet nyert serdülőben és ifiben is. Másrészt a felnőtt csapatnál erőnléti edzőként dolgozott az idei szezonban, harmadrészt pedig párhuzamosan a SZISE női ifjúsági együttesét is irányítja, amellyel kiválóan szerepelnek a bajnokságban. A listavezető Győrrel azonos pontszámmal állnak az ifik között, az NB I/B-ben pedig minden várakozást felülmúlóan a hatodik helyet foglalják el ugyanezzel a fiatal kerettel. A mindössze 34 éves, de magát folyamatosan képző, rendkívül agilis szakembernek egy felnőtt férfi csapat irányítása sem újdonság, hiszen már dolgozott a Vecsés edzőjeként is, az elmúlt idényben meg is tréfálta a PLER-t, hiszen az NB I/B-ben egy győzelem és egy döntetlen volt a mérlege klubunk ellen. Lepsényi továbbá korábban a Dabas utánpótlásának felépítésében is oroszlánrészt vállalt, Vácon pedig Németh András és Szilágyi Zoltán mellett tanulta a szakmát.

Segítője a mesteredzői A licenszt most végző Tamás Ádám lesz, aki négy éve dolgozik a PLER utánpótlásában: az U18-ban vezető-, az U20-nál pedig másodedzőként. A 33 éves szakember az ifivel tavaly bajnoki címet nyert, az U18-cal pedig egy alapszakasz harmadik hely az eddigi legjobb eredménye, ám az idén veretlenül vezetik a bajnokságot, és nagy eséllyel pályáznak a final fourra. A 18 éves kora óta edzősködő, korábban Egerben és Füzesabonyban is megfordult Tamás Ádám a PLER előtt Dabason edzősködött, ahol Bíró Balázzsal az ifjúsági csapatot final fourba juttatta. Ugyanitt együtt dolgozott Lepsényi Sándorral az utánpótlásban, egyikük a női, másikuk a férfi vonalon, a szakma csínját-bínját pedig mentoredzőitől, Szilágyi Zoltántól és Golovin Vlagyimirtól tanulta el.

Lepsényi Sándor szerint élete meghatározó része volt eddig is a PLER. „Játékosként utánpótlás éveim nagyrészét itt töltöttem, rengeteg emlékem, mai napig meglévő barátom származik ebből az időszakból. Itt volt szerencsém lejátszani életem első NB I-es mérkőzését, itt lettem kézilabdázó, nagyon sokat köszönhetek ennek a klubnak, mindent meg fogok tenni azért, hogy ebből valamit vissza tudjak adni. Tamás Ádám munkásságának már a közösen, Dabason eltöltött éveink alatt is nagy tisztelője voltam. Számomra nem kérdés, hogy azon felül, hogy az összhang nagyon jó lesz közöttünk, még szakmailag is sokat fogunk profitálni az egymás mellett töltött időszakból. Nagyon izgatott vagyok, és nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy a PLER edzője lehetek, és ezeket a kiváló játékosokat edzhetem, akik közül legtöbbel volt alkalmam vagy csapattársként együtt küzdeni, esetleg ellenfélként összecsapni, így első kézből tudom, hogy mire képesek. Egy dolgot biztosan megígérhetek, oroszlánként fogunk harcolni a bennmaradásért.”

Tamás Ádám nagyon várja a közös munkát Lepsényi Sándorral. „Meglepetésként ért a felkérés, nem számítottam rá, hogy ilyen korán megtalál egy ilyen lehetőség, de nagyon boldog vagyok, hogy kipróbálhatom magam ezen a szinten. Sanyit ismerem Dabasról, fiatal kora ellenére nagyon sok tapasztalattal rendelkezik, mind az utánpótlásban, mind a felnőttek között, tehetségét és rátermettségét már több helyen bizonyította. Eltérő személyiségek vagyunk, de a kézilabdáról alkotott elképzeléseink hasonlóak, nagyon várom már a közös munkát. A keretből több fiatal játékossal, Várszegi Csongival, Fodor Martinnal, Fekete Ádámmal, Borsos Mátéval és Zalai Balázzsal is dolgoztam együtt, így nem lesz minden teljesen ismeretlen.”

Börcsök Csaba szakosztályvezető így nyilatkozott a két edző kinevezése után: „Lehetőségünk lett volna nagynevű, tapasztalt külföldi szakembert szerződtetni, de mi szerettünk volna olyan edzőt, akinek van PLER-kötődése, tisztában van a játékosaink képességeivel és a magyar viszonyokkal, mert már nincs idő az ismerkedésre. Az edzőkeresés időszakában Lepsényi Sándor és Tamás Ádám tartotta az edzéseket, a játékosok részéről pedig nagyon pozitív volt mindkettőjük fogadtatása, nem titkoltan ezt is számításba vettük a döntés meghozatalakor. Nagyon bízunk ebben a párosban, hogy megfelelően fel tudja rázni a társaságot és irányítása alatt új lendületet kap a csapat. Tisztában vagyunk azzal, hogy nem lesz könnyű dolguk, de szakmailag abszolút felkészültnek tartjuk mindkettőjüket az NB I-re, reméljük, hogy ezt a játék és az eredmények is bizonyítják majd a bajnokság hátralévő részében.”

A Lepsényi Sándor, Tamás Ádám páros jövő szerdán, a Szeged elleni Magyar Kupa-mérkőzésen mutatkozik be a kispadon.