A héten eldől, megcsináljuk-e a csodát

Az utolsó, egyben legizgalmasabb héthez érkezett a PLER-Budapest férfi kézilabdacsapata, amely már szerdán bebiztosíthatja a bennmaradást.
Az utolsó, egyben legizgalmasabb héthez érkezett a PLER-Budapest férfi kézilabdacsapata, amely már szerdán bebiztosíthatja a bennmaradást.

A legfontosabb napok következnek együttesünk életében, hiszen a héten eldől, hogy meghosszabbítjuk-e tagságunkat az első osztályban. Szerdán a Balatonfüred otthonába látogatunk, szombaton pedig a Csurgót látjuk vendégül a szezonzárón. Az elmúlt négy évben 12 ponttal már bent lehetett maradni az NB I-ben, ám most hiába van már 16 pontunk, ez még kevésnek bizonyulhat. Szintén 16 pontja van a Komlónak, amellyel az egymás elleni eredményt tekintve jobbak vagyunk. Előttünk van a 17 pontos Eger (a két csapat szombaton egymással játszik Komlón), a NEKA pedig ugyancsak 17 ponttal áll, de a balatonbogláriaknak már nincs több mérkőzésük.

A számolgatással ezúttal nem szeretnénk foglalkozni, egészen a Balatonfüred elleni mérkőzésig, ugyanis ha ott sikerül nyernünk, akkor biztosan megvan a bennmaradás. Ha nem hoznánk el a két pontot a Balaton-partról, akkor kell elkezdeni számolgatni, de mi erre egyelőre nem is gondolunk.

Amióta a Lepsényi Sándor, Tamás Ádám páros átvette a csapat irányítását, azóta hat bajnokin négy győzelmet arattunk, csak a Szegedtől és a Ferencvárostól kaptunk ki. Nyerni tudtunk többek között Komlón és a NEKA otthonában is, de megvertük az akkor a tabella ötödik helyén álló Budakalászt, így a Balatonfüred ellen is reális esélyünk lehet győzni. Nem kérdés, hogy a fürediek játékoskerete erősebb a miénknél, viszont az idei szezonban nem szerepel jól a szerdai ellenfél – legalábbis füredi mértékkel nézve -, csupán a kilencedik helyen áll a tabellán. Ráadásul a két csapat őszi mérkőzésén a BUD Arénában már sikerült nyernünk, akkor végig vezetve, 31-28-ra győztünk.

Ami a keretünket illeti, mindenki egészséges, így jelen állás szerint teljes csapattal utazhatunk Balatonfüredre, a bennmaradást jelentő két pont megszerzéséért. Szurkolói buszunkon van még néhány kiadó hely, jelentkezés Pásztor Zsoltnál messengeren vagy a +36706770714-es vagy a +36304967469-es telefonszámon.

Férfi kézilabda NB I, 27. forduló:
Balatonfüredi KSE – PLER-Budapest
Balatonfüred, szerda, 18.00

Élő közvetítés ezen a linken!