Visszavágtunk az elejtett pontokért

Visszavágtunk az elejtett pontokért

Végig magabiztosan vezetve, nyolc góllal győzte le azt a Százhalombattát szombaton a PLER, amelynek otthonában ősszel fájó pontokat hagytunk.

A meccsnap, ünnepnap – hangzik a mondás, a PLER-Budapest csapata pedig igazán megadta a módját a szombati találkozónak, hiszen Perger Zsolt vezetőedző kérésére minden játékos ingben érkezett a Lőrinci Sportcsarnokba. Becsületbeli ügy volt ez a mérkőzés, hiszen az őszi fordulóban épp soros ellenfelünk, a Százhalombatta otthonában bakizott a társaság, s hagyott el két, máig fájó pontot az egygólos vereségének köszönhetően.

Ennek szellemében lépett pályára a PLER szombaton, s már az első percektől biztosította szurkolóit, hogy ez egy teljesen más összecsapás lesz. Repülőrajtot vett ugyanis a csapat, s Molnár hiába próbálta megakasztani egy időkéréssel a 8. percben a kezdeti lendületet, a 9. percben már 6-1-es vezetés állt az eredményjelzőn. Ekkor ocsúdott fel az ellenfél, s kezdtek gólgyártásba: két büntetővel a félidő derekán 8-4-re kozmetikázták az eredményt, a folytatásban mutatott 6-2-es periódusunkkal azonban tovább tudtuk hízlalni előnyünket (14-6 – 25.p.).

Az a nyolc gólos előny, amivel a második félidőre fordultunk, akkor is kitartott, amikor a szünetről visszatérve a battaiak magasabb fordulatra kapcsoltak: 5 perc alatt 5 góljukkal 19-13-ra zárkóztak fel. Így is maradt azonban olyan tetemes előnye a PLER-nek, ami lehetővé tette Perger számára, hogy a fiataloknak is lehetőséget adjon, s ők meg is hálálták a játékidőt. Többek között Tóth Bálint négy góljával a végjátékra fordulva elértük a tízgólos „álomhatárt“, amit a régi ismerős, nyolc találatig jutó ifjabb Soproni tudott a lefújásra ismét nyolcra csökkenteni (33-25).

NB I/B Nyugati csoport, 21. forduló – 2018. március 24. (szombat):
Lőrinci Sportcsarnok. V: Natkai, Szalay

PLER-Budapest – Százhalombattai KE 33-25 (17-9)

PLER: Kránitz, Tóth N. (kapusok) – Tóth D. 3, Bujtár 3, Tóth B. 4, Mezei 5, Ferencz 2, Schmidt 2, Apró 1, Vízler 3, Bordács, Patyi 1, Horváth D. 2, Nagy Sz. 7, Vizi, Farkas. Edző: Perger Zsolt
Százhalombatta: Róth, Pásztor (kapusok) – Tarjányi 2, Keresztes 2, Hanák, Bálint, Soproni I. 8, Gyurcsovics E., Kónya B. 2, Kővári 3, Nikolicza 2, Félegyházi 1, Gyurcsovics 1, Mogyorósi 4, Kurán. Edző: Molnár József
Kiállítások: 6, ill. 6 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 6/4

 

Edzői szemmel

 

 

Galéria

 

Print Friendly, PDF & Email