Vasárnap rajtol az EYOF

Vasárnap rajtol az EYOF

Július 23-án, vasárnap megkezdődik az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF), ahol a magyar férfi serdülő válogatott színeiben a PLER fiatal tehetsége, Merkovszki Pál is pályára lép.

Hétfőn, július 24-én Németország ellen kezdi meg szereplését a férfi serdülő válogatott az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF), ahol 14-18 éves fiatalok 10 sportágban állnak rajthoz Győrben. A magyarok közt ott van az a Merkovszki Pál is, aki – mint beszámoltunk róla – abban a megtiszteltetésben részesült, hogy egy hónappal ezelőtt társaival együtt futhatott az olimpiai lánggal a Hősök terén rendezett ünnepségen.

„Az EYOF az eddigi legnagyobb verseny, amin valaha részt vettem – magyarázta a PLER fiatal tehetsége, mit is jelent egy sportoló számára ez a megmérettetés. – Ez egy igazi kis „mini” olimpia, olimpiai faluval, megnyitó ünnepséggel, nagy felhajtással. Kicsit olyan érzés, mintha minden szem ránk szegeződne a kézilabda világában erre az egy hétre. Nagyon nagy lehetőség számunkra ez, hogy felfigyeljenek ránk már ebben a korban, de mindenekelőtt szerintem egy hatalmas élmény és örök emlék mindannyiunk számára.”

A magyar csapat a hétfői, németek elleni nyitómeccset követően a horvátokkal és a dánokkal szállnak harcba a csoportkörben, ahonnan mindenképp a továbbjutás az elvárás a fiatalok felé.

„Nagyon hosszú felkészülésen vagyunk túl. Június 19-én kezdtünk, tehát öt hét edzőtáborunk volt, ami alatt mind fizikailag, mind mentálisan nagy megterhelés alatt volt a csapat – mondta Merkovszki. – Mindenképpen sikeresnek mondható a véghez vitt munka, a csapategység nagyon jó, teljesen összehangolódott a társaság. Mindenki nagyon keményen dolgozott azért, hogy a maximálisat tudjuk nyújtani a versenyen, számunkra egyértelműen nagy mentális erőt ad a hazai környezet, örülünk, hogy itthon léphetünk pályára. Nagyon jó lenne elhozni az aranyat, de nem akarunk ennyire előre gondolkodni – elsődleges célnak a csoportból való továbbjutást tűzte ki a csapat. Személy szerint ki szeretnék használni minden rendelkezésemre álló lehetőséget, és a legjobb formámat mutatni.”

Hétfőtől tehát egy pillanatra vegyük el a figyelmünket a budapesti vizes világbajnokságról, hiszen számunkra sokkal érdekesebb megmérettetés következik. Sok sikert kívánunk a fiúknak!

Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál
2017. július 23-29., Győr

Fiúk:
A-csoport: Horvátország, Németország, Dánia, Magyarország
B-csoport: Franciaország, Szlovénia, Spanyolország, Izland

A magyar válogatott csoportmérkőzései:

Július 24.
16:10 Németország-Magyarország

Július 25.
14:10 Magyarország-Horvátország

Július 26.
14:10 Dánia-Magyarország

A magyar fiú serdülő válogatott kerete:
Kapusok: GYŐRI Kristóf (NEKA), MERKOVSZKI Pál (PLER-Budapest)
Jobbszélsők: SZÁSZ Bálint (Balatonfüredi KSE), TÓTH Péter (NEKA)
Jobbátlövők: PAPP Bence (NEKA), SZÉLES Ákos (Csanádi-Rév)
Irányítók: BÁLINT Bence (NEKA), DOBI Bence (Balmazújvárosi KK), KOVÁCS Gergő (NEKA), PAPP Krisztián (Balatonfüredi KSE), SZÉP-KIS Kevin (SC DHfK Leipzig)
Beállók: GÁL Dominik (Balatonfüredi KSE), VAJDA Huba (Balatonfüredi KSE)
Balszélsők: CZAKÓ Áron (TSG Söftlingen), KECSKÉS Bence (NEKA)

Szövetségi edző: VÁGÓ Attila
Edző: BARTHA Dénes
Masszőr: BENDÓ Csaba

Print Friendly, PDF & Email