Újabb két pont hazai pályán

Újabb két pont hazai pályán

Lépéselőnybe került ugyan a nyitányon a Csurgó, ám a végére magabiztos, 18 gólos győzelmet könyvelhetett el a PLER a szombati bajnoki mérkőzésen.

A rövid bajnoki szünet után, amit a válogatott héttel nyertek a csapatok egy olyan csapat ellen térhettünk vissza a pályára, amely hét forduló után még pont nélkül állt a tabellán. A Csurgó elleni mérkőzés pikantériáját adta ráadásul, hogy vezetőedzőnk korábbi klubjával találkozhattunk a Lőrinci Sportcsarnokban, kérdés sem volt tehát, hogy csakis a győzelem lehet a célja a PLER-nek.

Vendégeink néhány gyors góllal jobban nyitották ugyan a találkozót (1-3 – 4.p.), ez a lépéselőny azonban csak a 6. percig tartott ki. Bak Sanyi szerezte első találatunkat büntetőből, s irányítónk révén vehettük át a vezetést is (4-3 – 7.p.). Tíz perc elteltével már egy biztató, háromgólos különbség állt a javunkra (7-4), ám az igazi áttörést a félidő vége hozta meg, amikor egy nyolc perces perióduson keresztül rezzenéstelen maradt a háló Tóth Norman kapuján. Ezalatt a túloldalon egy 5-0-s etapot produkáltak Mezeiék, amivel egyszer, s mindenkorra eldöntötték a két pont tulajdonjogát (11-7 – 19.p.; 16-7 – 26.p.).

A félidei kilencgólos vezetésünk (18-9) arra predesztinálta a találkozó hátralévő részét, hogy a lehető legnagyobb gólkülönbségre, s az örömjátékra koncentrálhasson a PLER. Perger lehetőséget adhatott azoknak a játékosoknak is, akik a rangadók során kevesebb szerephez jutottak, s bátran gyakorolhatott a csapat már a következő megmérettetésekre. A tetemes differenciát az utolsó tíz percben érhette el a csapat – bár apránként a második félidő egészében növelgette előnyét a PLER (27-14 – 48.p.). A végjátékban azonban 10 perc alatt 10 találatot sikerült a fáradó csurgóiak kapujába bevarrni, ráadásul Patyi és Gigler kivételével minden mezőnyjátékos feliratkozhatott a góllövőlistára. A végére még az is belefért, hogy egy büntető kimaradjon a részünkről, Vízler és Apró zárógóljaival ugyanis így is impozáns, 18 gólos sikert arathattunk hazai pályán.

NB I/B Nyugati csoport, 7. forduló – 2017. november 4. (szombat):
Lőrinci Sportcsarnok. V: Horváth Z., Simó

PLER-Budapest – Csurgói KK U20 37-19 (18-9)

PLER: Tóth N., Kránitz (kapusok) – Bak 7, Bujtár 2, Terenyi 2, Mezei 4, Schmidt 3, Vízler 6, Bordács 1, Patyi, Horváth D. 7, Gigler, Nagy Sz. 2, Vizi 1, Farkas 1, Apró 1. Edző: Perger Zsolt
Csurgó: Balogh Á., Horváth M. (kapusok) – Metcz, Megyeri, Bazsó P. 3, Csordás, Manojlovity 4, Csabai 2, Tóth L. 2, Péter 4, Bécsi 1, Torma 1, Kisgéczi 2, Brezovszky, Tormás, Ács. Edző: Baranyai Norbert
Kiállítások: 14, ill. 16 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 3/2

 

Edzői szemmel

 

 

Galéria

 

Print Friendly, PDF & Email