Újabb ifjúsági győzelem

Újabb ifjúsági győzelem

Ifijeink a Balmazújváros csapatát fogadták az NBI-es ifjúsági bajnokság utolsó hazai fordulóján, ahol szépre sikeredett a búcsú, ugyanis 26-18-ra múlták felül a vendégeket.

Nincs már sok hátra ifijeink számára sem a bajnokságból, egy hazai és egy idegenbeli fordulón volt még lehetőségük a bizonyításra. A hazai találkozón a Balmazújváros érkezett vendégségbe, de sajnos nem nagyon találtuk magunkat az első negyed órában. Nagyon sok helyzetet hagytunk ki, borzalmasan pontatlanok voltunk, ám szerencsére ezzel nem csak a mieink voltak így, Balogh Ádám nem győzte hárítani a büntetőket, amiből a balmaziak ötöt is kihagytak a mérkőzés folyamán. Negyed óra elteltével kezdtük csak megtalálni a hangunkat, akkor azonban nem volt megállás, Balogh Laci és Tóth Milán vezérletével öt perc alatt négygólos előnyt tudtunk felhalmozni. A szünetig hátralévő tíz percben ment a gólváltás, ám egyik oldal sem volt hibátlan, vendégeink például egymás után két hétméterest is elhibáztak. A félidőre így maradt a négygólos vezetés, és csak reménykedhettünk abban, hogy a második játékrészben el tudják velünk feledtetni a fiúk az első tizenöt percet.

Szerencsére már a negyedik percben bizonyították a srácok, hogy itt bizony nem lesz kegyelem, Apró is beállt a gólgyárosok sorába, egyszerűen nem tudták őt megtartani a balmazújvárosi védők, akik közül valaki már fél perccel a pihenő után megkapta a harmadik kétperces büntetését, így idejekorán elbúcsúzhatott a játéktól. Apró tehát megállíthatatlan volt, ám ő sem volt egyedül, a serdülő csapatból feljátszó Tóth Kristóf is üde színfoltja volt a találkozónak, aki védekezésben és támadásban egyaránt le tudta tenni névjegyét az ifjúsági bajnokság asztalára. A hajrában az ő vezetésével mentünk el hattal, majd a végjátékban Györkő és Apró növelte meg nyolcra ezt a különbséget, 26-18-ra nyertünk.

NBI ifjúsági korosztály, alapszakasz, 29. forduló – 2016. május 19., csütörtök:
Budapest, Lőrinci sportcsarnok V: Báthori, György

PLER-Budapest – Balmazújvárosi KK 26-18 (12-8)

PLER-Budapest: Balogh Á., Glück, Apró 6 (2/1), Tóth K. 5, Tóth M. 3 (2/1), Balogh L. 3, Györkő 4, Bauer (kapus), Kedves 3, Ferenczy, Ferencz, Trekoványecz 1, Király A. 1, Cseho, Szokol. Edző: Kovács Mihály

Balmazújvárosi KK: Fábián, Szarvas, Turcsán (1/0), Juhász M., Szűcs B., Jenei, Kulcsár 1, Mihalkó, Vezendi 3 (1/0), Teleki 5 (1/0), Bodó 3 (1/0), Borza (1/0). Edző: Tréki Tamás

Kiállítások: 10 ill. 12 perc
Hétméteresek: 4/2 ill. 5/0

cikk

Edzői szemmel

Kovács Mihály: „Látszik a fiúkon, hogy egyre jobban lefő a kávé, fáradtak vagyunk már, de természetesen megpróbáljuk a következő, Cegléd elleni mérkőzést is megnyerni, hogy ne rajtunk múljon az, hogy hanyadikok tudunk lenni. Az idény eleji célt, amit a fiúk kitűztek maguk elé, még teljesíthetik, ám ehhez kellene egy jó adag szerencse is, hogy az ellenfelek olyan eredményt produkáljanak az utolsó fordulóban, ami nekünk esetlegesen kedvezne. A mai mérkőzésen sok betegség és sérülés hátráltatott minket, de dicséret illeti a fiúkat a küzdelemért, valahogy lebirkóztuk ezt a Balmazújvárost, akik azért egy fegyelmezett kis társaság, szépen megtalálják a beállósukat. Volt időszak, amikor ezt a játékot sikeresen tudtuk semlegesítetni, amikor Ferenczy Laci és Tóth Kristóf volt bent középen védekezni. Mindenkit megdicsértem, de Apró Attila támadásban kiemelkedő volt, Tóth Kristóf pedig támadásban és védekezésben egyaránt, a második félidőben volt olyan szakasz, amikor ő vette vállára a csapatot, valamint Balogh Ádám is nagyon sokat hozzátett a győzelemhez!”

Print Friendly, PDF & Email