U9: A legkisebbek is pályán

A Kisiskolásbajnokság keretei között nem csak U10-ben, U9-ben is bizonyíthattak a Kassás PLER-esek.

A 2016/2017-es szezonban a kilenc évesek versenye volt a legkisebb korosztály, amelyben egyesületünk csapatot indított, méghozzá a Kassa utcai Általános Iskolával összefogva, PLER-Kassa néven. Az eredetileg 2007-es születésű gyerekek részére kiírt Kisiskolás bajnokság keretei között Vladár Tanár úr valóban a legkisebbeket is szerepeltette, hiszen helyet kapott a csapatban a legfiatalabb, hétéves növendéke is. Ugyan, az U10-hez hasonlóan, itt sem tartják számon az eredményt, mégis lehetősége nyílik a gyerekeknek arra, hogy megismerkedjenek az éles mérkőzések rejtelmeivel, a játékvezetők jelzéseivel és a sportág sajátosságaival. A heti többszöri edzés mellett havonta egyszer találkoznak a gárdák, hogy két meccs keretei között kipróbálhassák, mit tanultak az edzésen.

Idén a legkisebbek hét mérkőzésnapon vettek részt, így tizennégy találkozón léphettek pályára, melyeken születtek győzelmek és tanulságos vereségek egyaránt. Azonban aggodalomra nincs okunk, mivel a korosztálynál egy évvel fiatalabb gyerekekből álló csapatunk rendesen megállta a helyét.

A 2008-as születésű kézilabdásaink így idén már a nagyobbak között edződtek, ám jövőre átveszik a stafétát társaiktól. Hasonlókorú gyerekek ellen kézilabdázhatnak majd a megérdemelt nyári pihenést követően, helyüket pedig átadhatják a soron következő, már idén is lelkesen sportoló, 2009-es születésűeknek.

Print Friendly, PDF & Email