U14 másodosztály: Majdnem hibátlan szereplés

A Finfera-csapat saját, korosztályos bajnokságában is szerepel. A másodosztályú U14-es gyermekbajnokság Adorján János Régiójának „B” csoportjában második helyen áll a tabellán.

A 2002-ben és 2003-ban született gyerekek bajnokságában is szereplő Maxiék hónapról-hónapra lépnek pályára hasonló korú ellenfeleik ellen. A mérkőzésnapok különböző helyszíneken kerülnek megrendezésre, és minden alkalommal két ellenféllel kell megküzdenie fiataljainknak.

A szeptember óta tartó bajnokság első állomása a Kruj Iván sportcsarnok volt, ahol a Csanádi csapatával és legnehezebb ellenfelünkkel, a Csepel DSE együttesével találkoztunk. Nyitó mérkőzésünk nem okozott különösebb problémát, hiszen a Csanádi KSI SE sajnálatos módon csupán kilenc játékossal tudott kiállni a fordulón a kötelező tizenkét kézilabdázó helyett. Így a mérkőzés eredményétől függetlenül is (16-15-re nyertünk), biztos két ponttal indult számunkra a bajnokság. A második találkozónk már nem ment ilyen könnyen, vereséget is szenvedtünk a jól kézilabdázó csepeliektől.

Csanádi KSI SE – PLER-Budapest 0-10

Csepel DSE – PLER-Budapest 21-10

A következő fordulón is két meccsre voltunk hivatalosak, és ezúttal is a Kruj Iván sportcsarnokban léptünk pályára. Mindkét kihívónk ellen magabiztosan kézilabdázva arattunk nagyarányú győzelmet. Ennek köszönhetően már hat ponttal a zsebünkben várhattuk a következő megmérettetést.

PLER-Budapest – Pénzügyőr-Budafok 23-4

PLER-Budapest –  Mikolik Sport School II. 29-6

Októberben még egy mérkőzésnapra sor került, így nem volt sok ideje Finferáéknak a feltöltődésre. Ám ennek ellenére sem okoztak gondot az ellenfelek, hiszen először a Körte együttesét múltuk felül, majd „edzőmérkőzést” játszottunk a Csanádival, akik ismételten kevesebb, mint tizenkét nevezett játékossal álltak ki ellenünk. A meccs eredménye 21-13 lett a javunkra, ám a Csanádi létszámhiánya miatt 10-0-ra nyertünk.

Körte HVSE – PLER-Budapest 6-27

PLER-Budapest – Csanádi KSI SE 10-0

Első novemberi mérkőzésnapján a Finfera együttest ismét a csoport legerősebb csapatával, a Csepel DSE-vel hozta össze a sors. A tisztes helytállás volt a cél, melynek eleget is tettek fiataljaink. Ám a második mérkőzésen már nem volt más lehetősége Maxiéknak, csak a győzelem. Hozták is a kötelezőt U14-eseink, így újabb két pontot adhattunk hozzá eddigi pontszámunkhoz.

PLER-Budapest – Csepel DSE 13-21

Pénzügyőr-Budafok – PLER-Budapest 9-31

A novemberi Kruj Ivánbeli fordulót követően, ezúttal a Pénzügyőr Sportcsarnokban kellett pályára lépnie a mieinknek. Két ellenfelük közül egyik sem okozott komolyabb problémát Maxiéknak, így két nagyarányú győzelmet követően négy ponttal lettek gazdagabbak.

Mikolik Sport School II – PLER-Budapest 6-40

PLER-Budapest – Körte HVSE 25-6

A 2016-os év utolsó U14-es fordulója a Finfera csapat számára hazai pályán játszódott le, hiszen a Lőrinci Sportcsarnokban rendezték meg. Nem volt könnyű dolga a mieinknek, hiszen a Csanádi és a Csepel együttese várt rájuk. Az első mérkőzésen több mint tízgólos győzelmet arattak, ám a második találkozón hétgólos vereséget szenvedetek fiataljaink.

Csanádi KSI SE – PLER-Budapest 18-29

Csepel DSE – PLER-Budapest 27-20

Az utolsó forduló felemás eredményétől függetlenül azonban emelt fővel, nagyon is pozitív mérleggel kezdhették meg a jól megérdemelt téli pihenőjüket Finferáék. Tizenkét meccsből kilenc győzelmet arattak és háromszor szenvedtek vereséget, így hat lejátszott forduló után csoport másodikként várhatják a január 14-i folytatást.

Hajrá PLER!!!

Print Friendly, PDF & Email