U12: Régiós felsőág után régió másodikként zártuk a szezont

A felsőágon a hetedik helyen végeztünk, így a Régió bajnoka címért harcolhattunk tovább, ahol végül a második helyen zártunk.

Az Adorján János régió felsőágán folytattuk a játékot, ahol hét ellenfelünk akadt. Közülük hat együttessel kellett összemérnünk tudásunkat, hiszen a B csoportból velünk továbbjutó ferencvárosiakkal nem kellett ismét összeakaszkodnunk.

Az első körben a Kerék utcai sportcsarnokban léptünk pályára, ahol rögtön belevágtunk a közepébe. Először az ÓKSI gárdájával csatáztunk, melynek a végén örülhettünk is, hiszen biztató kezdést produkálva, hatgólos győzelmet arattunk. A második meccs után már nem lehetett ilyen felhőtlen a boldogságunk, mivel a Pénzügyőr csapatába beletört a bicskánk.

PLER-Budapest – ÓKSI SE 19-13

Pénzügyőr SE – PLER-Budapest 17-15

A második fordulót hazai pályán játszhattuk, ám nem hozott szerencsét a Lőrinci Sportcsarnok. Először a XVI. kerületi KMSE ellen maradtunk alul egy szoros találkozón, majd a Kézi UP PLER elsőszámú csapata múlt felül minket.

XVI. kerületi KMSE – PLER-Budapest 15-14

PLER-Budapest – Kézi UP PLER I 8-21

A következő alkalommal a Pénzügyőr otthonába látogattunk, ahol a Honvéd fiataljaival találkoztunk, de ezúttal sem nekünk állt a zászló, ellenfelünk hat góllal bizonyult jobbnak. Második megmérettetésünkön azonban végre megtört a jég, a Kézi UP PLER másodikszámú együttese ellen arattunk hatgólos győzelmet.

Budapesti Honvéd SE – PLER-Budapest 21-15

PLER-Budapest – Kézi UP PLER II 18-12

A márciusban esedékes első fordulót ismételten a Lőrinci Sportcsarnokban rendezték meg. Ezúttal már felemás napot tartogatott a számunkra a hazai pálya „előnye”. Fiataljaink nyitották meg a meccsdömpinget az ÓKSI társaságában, akiket ezúttal is felül tudtunk múlni. A kezdeti örömnek azonban gátat szabott a nap utolsó mérkőzése, melynek keretei között pontokat vesztettünk a Pénzügyőrrel szemben.

ÓKSI SE – PLER-Budapest 14-21

PLER-Budapest – Pénzügyőr SE 16-21

Az ötödik játéknapra az Elek Gyula Arénába került sor, ekkor a Kézi UP PLER elsőszámú együttese ellen kellett ismét helyt állnunk, ami ezen a hétvégén jobban sikerült, mint korábban azonban a győzelemhez ez is kevés volt. Következő találkozónkon szépíthettünk, és visszavághattunk a XVI. kerületi fiataloknak a két fordulóval ezelőtti vereségünkért. Ezt ellentmondást nem tűrően teljesítettük is, így ismételten két ponttal gazdagodtunk.

Kézi UP PLER I – PLER-Budapest 24-13

PLER-Budapest – XVI. kerületi KMSE 26-11

A felsőág utolsó etapja az Újlak utcai sportcsarnokban kapott helyet, és ahogy mindig, most is két ellenféllel kellett megbirkóznunk. Elsőnek a Honvéd gárdája állt ki ellenünk, ám nem sikerült a visszavágás, mi maradtunk alul. Majd nagy csatában ugyan, de másodszorra is kikaptunk a nap folyamán, hiszen a Kézi UP PLER második csapata ezúttal nem hagyta magát.

PLER-Budapest – Budapesti Honvéd SE 15-19

Kézi UP PLER II – PLER-Budapest 17-16

Végül az Adorján János régió felsőágának hetedik helyén végeztek Finferáék; öt győzelemmel zárva a tizennégy mérkőzéses etapot. Tíz pontjuk ezúttal nem volt elég az Országos elődöntőkhöz, ám tovább folytathatták a pontvadászatot, hiszen az Adorján János régióbajnokát is ki kellett hirdetni a 2016/2017-es szezonban. A régióbajnoka címért a Fradi, a Kézi UP PLER II, a XVI. kerületi KMSE és az ÓKSI SE társaságában szálltunk harcba. A már ismerős ellenfelekkel egy-egy mérkőzést kellett játszanunk ahhoz, hogy kialakuljon a végső sorrend.

Először a Faházban gyűltek össze a csapatok, ahol az ÓKSI és a Kézi UP PLER második számú együttese ellen léptünk pályára. A boldogságra pedig minden okunk megvolt a játéknap végén, hiszen kettőből kétszer sikerült nyernünk.

ÓKSI SE – PLER-Budapest 17-35

PLER-Budapest – Kézi UP PLER II 24-12

A szezon utolsó megmérettetésére a Lőrinci Sportcsarnokban került sor, ám ezúttal felemás volt az örömünk, hiszen rögtön az első meccsen egygólos vereséget szenvedtünk a ferencvárosiak gárdájától. A javítási lehetőséggel azonban éltünk, szoros találkozó keretei között egy góllal múltuk felül a XVI. kerületieket.

PLER-Budapest – FTC KN KFT I. Gor-Vill 14-15

XVI. kerületi KMSE – PLER-Budapest 20-21

Így végül az Adorján János régió második helyét szereztük meg, négy mérkőzésből háromszor tudtunk nyerni, így két ponttal maradtunk el az első helyen záró FTC mögött.

Finfera Maximiliánt is kérdeztük a 2016/2017-es szezonról: Szép szezont zártunk, sajnos az arany elmaradt. Ám egész évben keményen dolgoztak a srácok, ami a csapat és az egyéni fejlődéseken is meglátszott. Azt gondolom minden elvárásnak megfeleltek, amit állítottam velük szemben. Két éve nyolc gyerekkel kezdtük, most a két korosztályban harmincöt gyerek kézilabdázik. Elégedett vagyok velük, remélem hamarosan aranyat ér majd a munkájuk.”

Print Friendly, PDF & Email