Tovább bővül a szakmai stáb…

Tovább bővül a szakmai stáb…

Tovább bővül a szakmai stáb a PLER-Budapestnél a 2022/23-as szezonra, ezúttal Puskás Lilla mutatkozik be!
 
 
Puskás Lilla
 
– Üdvözlünk a PLER-Budapestnél, Lilla! Kérlek, mondjál pár szót magadról! Mióta edzősködsz, milyen sportmúlttal rendelkezel?
 
Puskás Lilla vagyok, 23 éves. Végzős vagyok a Testnevelési Egyetemen, 2 éve edzősködöm, most tanulom ezt a szép foglalkozást. 6 éve már anyukám és apukám mellett dolgozom a táborokban, kupákon. Próbálom ellesni tőlük, hogyan foglalkozzak gyerekekkel, mi módon lehetek sikeres edző. Tanulmányaimat még folytatni fogom, mert a másik szakból (osztatlanlan tanári szak) még 2,5 év van hátra. Aktív játékos vagyok, a következő idénytől Érden, NBI-ben fogok játszani.
 
– Hosszú utat tettél meg, mint játékos, hiszen a NEKA egyik neveltje vagy, aki idén NB1-es játékosként fog debütálni! A megszerzett tapasztalatokat, hogyan adod át, mint edző a tanítványaidnak?
 
7 éves korom óta kézilabdázom. Természetesen anyukám volt az első edzőm, de hamar az FTC-be kerültem. Itt tanultam meg a kézilabda csínját-bínját, olyan edzőktől, mint Pádár Ildikó és Fiedler Erika. Utána nehéz 4 év következett a NEKÁ-n. Vitathatatlan, hogy rengeteget tanultam, felnőtté váltam, ám a családtól való távollét nagyon nehéz volt számomra. A célomat, hogy kézilabdás legyek, soha nem felejtettem el, mindvégig ez motivált, és három NBI/B-ben eltöltött év után, sikerült szerződést kapnom egy NBI-es csapathoz. Végig jártam azt az utat, ami a tanítványaim előtt áll. Célom, hogy segítsem őket ennek az útnak az elején. Megszerettessem velük ezt a csodálatos játékot és a rendszeres mozgás örömét. Bízom benne, hogy többen elérik majd a kézilabdában a maguk elé állított céljaikat.
 
– Mik a hosszútávú terveid a PLER-Budapestnél?
 
Kezdő edzőként nagy megtiszteltetés számomra, hogy egy ilyen patinás klubban dolgozhatok. Tisztában vagyok vele, hogy edzői pályám legelején járva még sokat kell tanulnom. A PLER-ben megalakuló új szakmai stáb sok segítséget fog nekem adni ahhoz, hogy jó edzővé váljak. Kis csapatomat tovább szeretném tanítgatni és átadni nekik azt a tapasztalatot, amit fiatal korom ellenére, már begyűjtöttem.
 
– Nyárra vannak már terveid?
 
A táborokban természetesen ott leszek. Sokat fogunk edzeni, de a szabadidőben a csapatépítésére, a közösségformálására is sok lehetőség lesz. Sok pihenés nem marad a nyáron, mert államvizsgázni fogok, az NBI-ben pedig nagyon hamar van a kezdés, mi már július közepétől edzünk.
 
– Mit csinálsz, amikor éppen nem a kézilabdával foglalkozol?
 
Húha! Na, olyan kevés van! Szeretek a barátaimmal lenni, szívesen megyek bulizni velük. Koncertekre is járok, ha az időm engedi. Talán most nyáron eljutok néhányra.
 
Isten hozott a PLER Családban Lilla!
PLER volt, van és LESZ!!!
Print Friendly, PDF & Email