Tóth Norman: „Fel kell vennünk a tempót!”

Tóth Norman: „Fel kell vennünk a tempót!”

Nincs idő sokáig keseregni a Győr ellen elvesztett pontok felett, hiszen szombaton a NEKA otthonába utazik a csapat. Tóth Norman szerint léleksimogató volt a kudarc után a Rév elleni MK-győzelem, a hétvégi összecsapás sikere pedig azon múlhat, hogy fel tudja-e venni a csapat a nála is fiatalabb ellenfél ritmusát.

Nem mehetünk el szó nélkül a múltheti, Győr elleni találkozó mellett. Miben láttad a vereség okát?

Nehéz megmondani. Mindenkinek volt pont egy-egy olyan hibája, ami a végén összeadódott. Általában olyan meccseink vannak, amikor vannak, akik kiemelkedőt mennek, mellettük pedig beleférnek a hibák. Most viszont mindenkitől volt egy-egy olyan apró baki, ami a végén megbosszulta önmagát. Egy hajszálon múlt, döntetlenre álltunk nagyjából az ötvenedik percig, utána pedig jöttek a technikai hibák, az eladott labdák, a kihagyott helyzetek, ezek összessége hozta a vereséget.

A Rév ellen viszont három nappal később könnyű győzelmet arattunk…

Kicsit léleksimogató volt ez a meccs. Egy pici önbizalmat adott mindenkinek, az elején látszott mindenkin a görcsösség, látszott mindenkin a szombati vereség. De úgy gondolom, hogy a végére picit feloldódtunk, pici mosoly már látszott az arcokon. Amikor feltették nekünk a kérdést, hogy élveztük-e a játékot, nagy százalékban azt tudtuk mondani, hogy igen. Kellett egy ilyen meccs most nekünk, hogy túl tudjunk lépni a kudarcon. Nincs időnk siránkozni, mennünk kell előre!

Milyen meccsre számítasz a NEKA otthonában?

A tavalyi évhez képest teljesen megváltozott a csapatuk, de ugyanaz maradt a szerkezet, ugyanaz az edző. Fiatalok, ezáltal valószínűleg hajtanak, futnak. Nincs veszíteni valójuk, hiszen nekik az egész bajnokság egy nagy edzőmérkőzés, ami a fejlődésüket szolgálja. Arra számítok, hogy nekünk jönnek, fel kell vennünk a tempót, állni kell a sarat. Reméljük, hogy sikerül ezt véghez vinni!

Szerinted milyen a PLER idei évi csapata?

Úgy gondolom, hogy a tavalyi évhez viszonyítva az előrelépés megkérdőjelezhetetlen. Mind a játékosok tekintetében, mind az edzés minőségében, az edző személyében megnyilvánul ez. Úgy gondolom, hogy elég keményen dolgozunk azért, hogy ennek meglegyen az eredménye. Nem mondom azt, hogy minden mérkőzésen száz százalékot fogunk tudni nyújtani, de elég nagy szívünk van ahhoz, hogy ezeken a holtpontokon átlendítsen bennünket. Csapatként elég jól működünk, mind az öltözőben, mind azon kívül. Szerintem elég jók vagyunk!

NEKA – PLER-Budapest

NB I/B Nyugati csoport, 6. forduló – 2017. október 21. (szombat) 17:00
NEKA Csarnok, Balatonboglár. Játékvezetők: Sándor György, Szabó Balázs

 

Fotók: Tóth Noémi, Csányi István

Print Friendly, PDF & Email