Szigetszentmiklóson hagytuk a pontokat

Szigetszentmiklóson hagytuk a pontokat

Újabb két ponttól kellett elbúcsúznia a PLER-nek, ezúttal Szigetszentmiklóson szenvedtünk 27-25-ös vereséget.

A bajnokság tizenegyedik fordulójában idegenben, méghozzá Szigetszentmiklóson kellett ringbe szállnia felnőtt csapatunknak a két pontért. Nem indítottuk rosszul a találkozót, sőt, Bak Sanyi vezetésével támadásban lehengerlőek voltunk, Farkas Tomi pedig védekezésünket irányította rendkívüli magabiztossággal, így a hetedik percben még nyugodtan ülhettünk a székeinken és sorra tapsolhattunk játékosaink szép megmozdulásainak (7. perc 1-5). Házigazdáink edzője azonban remek ütemben kért egy szusszanásnyi szünetet játékosai számára, a rövid pauza pedig beváltotta a hozzáfűzött reményeket, teljesen új lendülettel támadt nekünk a Miklós (10. perc 4-5).

Ekkor még azt gondolhattuk, hogy az első kihagyott hétméteresünk „belefér”, ám az ezt követő ilyen jellegű hibánknál már a fejünket fogtuk és csak reménykedni tudtunk benne, hogy a későbbiekben nem bosszulja meg magát. Ahogy arra számítani lehetett ezek után, a hazaiak kiegyenlítettek, ám a lépéselőnyt meg tudtuk tartani, igaz, csak a félidő derekáig (17. perc 7-6). Ekkor fordult a kocka, mi futottuk az eredmény után, igaz, hogy a különbség továbbra is csak minimális volt. Sajnos ekkor Mezei és Bujtár is csatlakozott Bak Sanyihoz és Vízlerhez, ők is büntetőt hibáztak, így már négynél járt kihagyott hétmétereseink száma. Három perccel a szünet előtt Patyi végre fordítani tudott, de ennek sem örülhettünk sokáig, a hazaiak egy percen belül visszavették és meg is tartották az egygólos előnyt a sípszóig (30. perc 12-11).

A második játékrész Schmidt egyenlítő találatával kezdődött, majd ment az oda-vissza gólvágás, így továbbra is fej-fej mellett haladtak a csapatok. Ez az ’idilli” állapot azonban hamar véget ért, házigazdáink beállósa kétszer egymás után is be tudta venni a kapunkat, amire Nagy Szabi még tudott válaszolni, ám ezután teljes sötétség borult játékosainkra. Hat percen keresztül sorra hagytuk ki a helyzeteket, adtuk el a labdákat és néztük végig, ahogy ellenfelünk egymás után szerzi a könnyebbnél könnyebb találatokat. Mentünk, mentünk, de mint Damoklész kardja, ott lebegett fejünk felett az esetleges vereség lehetősége, ami egyre jobban őrölte fel játékosainkat.

Ahogy egyre nőtt a hátrány, annál több tanácstalan, kapkodó és pontatlan megmozdulást mutattunk be a létező összes felállásban. Az arcokra kiült a tanácstalanság, mindenki a másikra számított, hogy hátha képes valahogy csodát tenni (44. perc 21-15). Csoda természetesen nem jött, de Nagy Szabi végre megtörte a jeget, bizonyítva, hogy Varga Ádám kapuja is bevehető. Egy ekkora különbséget nagyon nehéz ledolgozni, főleg, akkor, ha már te magad is elhiszed, hogy egy csatából csak vesztesen tudsz kijönni. De nem lehetetlen! Tizenöt perc volt hátra a két pont sorsának eldöntéséig, de sokak arcán már csak a lemondás tükröződött. Teljesen jogosan merülhet fel a kérdés, hogy „De miért!?”. Hiszen a játék végét jelző sípszóig van remény, van lehetőség, addig kell küzdeni, amíg véget nem ér a mérkőzés.

Egy rövid időre talán erről feledkeztek meg a fiúk. Arról, hogy negyedóra alatt milyen sok mindent lehet elérni a pályán. Tizenhárom perccel a vége előtt aztán valami a helyére kattant. Patyi, Vizi és Bujtár négy találatának hála kettőre tudtunk csökkenteni a hátrányunkat, így újra partiban voltunk a győzelemért. Nyolc perc volt még hátra a játékból, Nagy Szabi és Bak Sanyi pedig tényleg mindent megtett, aminek meg is lett az eredménye, nemcsak feljöttünk egyre, hanem többször is lehetőségünk adódott az egyenlítésre. A kritikus pillanatokban sajnos újfent nem voltunk a helyzet magaslatán, Varga Ádám kapus pedig legközelebb csak rémálmainkban fog előjönni, egyszerűen nem tudtunk neki betalálni, vagy pedig lövéseink a kapu fölött csattantak. Végül elfogyott az idő, 27-25-re kikaptunk Szigetszentmiklóson.

NBI/B osztály, Nyugati csoport  – 11. forduló: 2017. december 03., vasárnap
Szigetszentmiklós, Városi sportcsarnok V.: Felhő, Öcsi

Szigetszentmiklósi KSK – PLER-Budapest 27-25 (12-11)

Szigetszentmiklós KSK: Kiss B., Pádár 8, Dr. Kiss I. 1, Iváncsik Á. 5 (2/1), Kovacsevics 2, Kovács M. 3, Rév, Varga L. 3, Éliás 2, Varga Á., Nagy T. 3, Gyuricska, Milovits, Horváth P., Szabó Gy., Kreisz. Edző: Kökény István

PLER-Budapest: Kránitz, Tóth N. (kapusok), Bak 7 (2/1), Bujtár 2 (1/0), Mezei 1 (2/1), Ferencz, Schmidt 1, Apró, Vízler (1/0), Patyi 3, Hotváth D. 1, Nagy Sz. 8 (1/1), Vizi 2, Farkas T. Edző: Perger Zsolt

Kiállítások: 6 ill. 10 perc
Hétméteresek: 2/1 ill. 7/3

 

Galéria

 

Print Friendly, PDF & Email