Serdülő I. osztály: A harmadik helyet már „csak” meg kell tartani

Tizenötödik mérkőzését játszotta a Puskás-együttes az első osztályú serdülő bajnokságban a januári kezdés keretei között.

A bajnokság kezdetét követően már beszélgettünk a serdülő csapatunk edzőjével, Puskás Viktorral, ám azóta sok víz lefolyt már a Dunán, így ismét őt kérdeztük a számos lejátszott mérkőzésről.

„Valóban sok meccsünk volt és ezzel együtt sok tapasztalatot is gyűjtöttünk. Az év elején tudtuk, hogy ez a bajnokság  nem mindig csak győzelmeket fog hozni, hiszen egy fiatalabb csapatom van az idén, megtűzdelve olyan 2002-es játékosokkal, akiknél a cél az, hogy minél többet a pályán töltsenek, és ezáltal felrázzuk a formájukat. Ezért becsúsztak olyan vereségek, amiket a tapasztalatlanság számlájára írhatunk. Jelenleg a harmadik helyen állunk, amivel részben elégedett vagyok, részben meg nem, mivel szerettünk volna a legjobb négyben végezni.” 

A meccsek sorát a „téli szünet” zárta, majd ismét ringbe kellett szállni. Hogy sikerült a felkészülésetek?

„A felkészülésünk jól sikerült. Elégedett voltam a srácokkal, a munkát, amit elterveztem maradéktalanul elvégeztük. A csurgói torna jól szolgálta a felkészülésünket és jó lezárásának bizonyult. Hasznos volt, hiszen éles helyzetben tudtuk csiszolgatni a támadó és védekező játékunkat.”

A tavaszi etap kezdetét vette, két mérkőzésen már túl is vagytok. Hogy értékeled ezt a két találkozót és látva az erőviszonyokat, milyen célokat tűztél ki a csapatod elé?

„Jól kezdtük a tavaszi szezont, a Nyíregyházát fogadtuk itthon és a pontokat is itt tudtuk tartani. A győzelemnek örültem, de a támadó játékunkon még van mit csiszolni. Debrecenből sajnos vereséggel jöttünk haza. Azon a találkozón a védekezésünk már remekül működött, így azt csak szinten kell tartanunk. A csapatomtól azt várom, hogy tartsuk meg a harmadik helyet a bajnokságban, ami nem lesz egyszerű, de ebben a csapatban van annyi potenciál, hogy ez sikerüljön.” 

Csapatunk jelenleg a Békés-Drén KC és a Pick Szeged első számú gárdája mögött a tabella harmadik helyén áll. Tizenöt mérkőzésből tíz találkozón tudtak nyerni, négyszer maradtak alul ellenfelükkel szemben és egyszer került sor pontosztozkodásra. Így huszonegy ponttal állnak a dobogó harmadik fokán, előttük huszonnyolc ponttal állnak az élen ellenfeleik és két ponttal lemaradva, a negyedik helyen követi őket a Dabasi KC VSE korosztályos csapata.

A csapat eddigi eredményei:

Nyíregyházi SN KFT – PLER-Budapest 21-29

PLER-Budapest – DEAC NK KFT 26-24

Balmazújvárosi KK – PLER-Budapest 29-32

PLER-Budapest – HE-DO B. Braun Gyöngyös 33-22

Dabasi KC VSE – PLER-Budapest 21-21

PLER-Budapest – Ceglédi KKSE 39-7

Orsoházi FKSE-LINAMAR – PLER-Budapest 25-26

Kecskeméti TE-KESI – PLER-Budapest 23-20

PLER-Budapest – Békés-Drén KC 0-10

DVTK-Eger – PLER-Budapest 19-28

PLER-Budapest – Pick Szeged II 29-26

Békéscsaba DKSE – PLER-Budapest 28-31

PLER-Budapest – Pick Szeged I 26-27

PLER-Budapest – Nyíregyházai SN KFT 27-24

DEAC NK KFT – PLER-Budapest 22-18

Print Friendly, PDF & Email