Schmidt Hansi szerint nem dőlhetünk hátra

Schmidt Hansi szerint nem dőlhetünk hátra

Két forduló után hibátlan teljesítménnyel áll a PLER a tabella élén, szombaton azonban már új meccs vár a fiúkra: a Telekom Veszprém U20-as csapatát fogadjuk hazai pályán. Legfrissebb játékosunk, Schmidt Hans Johann szerint továbbra is száz százalékon kell teljesítenie a csapatnak.

Szinte az utolsó pillanatban „esett be a pályára” Schmidt Hans Johann, azaz “Hansi” aki a Budakalász csapatától érkezett kölcsönbe a PLER-hez. A ’95-ös születésű játékos a nyarat még az NB I-es együttesnél dolgozta végig, s mindössze az első bajnoki forduló előtt csatlakozott hozzánk, a Lőrincibe.

– Most már lassan három hete vagyok itt. Mikor megérkeztem, nagyon meglepődtem, hogy milyen pozitívan álltak hozzám a srácok, vártak, örültek nekem. Kicsit féltem, mert Budakalászon nem úgy sikerült a beilleszkedés, ahogy én azt gondoltam, de nagyon kellemes csalódás volt, hogy itt ilyen gyorsan megtaláltam a helyem. A védekezés most még jobban megy, mint a támadás, de ez az időhiány miatt van. A többiek egész nyáron együtt készültek, együtt gyakoroltak, érzik egymást a pályán, nekem viszont ezt még be kell hoznom.

– Milyen csapat szerinted az idei PLER?

– Sokszor volt már úgy, hogy ide jövök, edzettem is már itt, régebben, a nagyokkal. Én mindig is felnéztem erre a klubra, és ezt nem klisé-szerűen mondom. Tényleg tetszett, hogy ez egy családias hely, komoly munkával. Beszélgettem a többiekkel, tudom, hogy korábban voltak itt gyengébb közösségek, de most valami hihetetlen, hogy itt mindenki győzni akar. Lau (Laurencz Szabolcs, másodedző – a szerk.) egyik nap még a Minden héten háború videóját is kitette a csoportba. Nekem nagyon tetszik, hogy mindenki azért van itt, hogy feljusson a klub újra az első osztályba. Ilyen jó csapatban még nem játszottam.

– Reális lehet ez a feljutás szerinted az idei szezonban?

– Abszolút. Ha mindenki maximálisan odarakja magát, akkor sikerülni fog.

– Hétvégén a „másik” Veszprémmel is megmérkőzünk. Milyen találkozóra számítasz?

– Én is nézem az eredményeket, a statisztikákat, egy gyors, hajtós csapat ez a Veszprém. Annak ellenére, hogy sok játékos elment a tavalyi csapatból, NB I-es klubokba kerültek, mint a Csurgó vagy a Füred, nem bízhatjuk el magunkat. Jöttek a helyükre mások és szerintem az akadémián jó munka zajlik, jó játékosok kerülnek ki onnan. Nem dőlhetünk hátra, ugyanúgy menni kell, ugyanúgy készülünk. Perón (Perger Zsolt, vezetőedző – a szerk.) azt látom, hogy semmi különbség nincsen két meccs között, pont ugyanúgy készülünk egy olyan csapat ellen, amelyik fel akar jutni, mint azok ellen, akiknek mondjuk a középmezőny a célja. Hajtós meccs lesz, de szerintem mindent megteszünk majd a győzelemért.

 

PLER-Budapest – Telekom Veszprém U20

NB I/B Nyugati csoport, 3. forduló – 2017. szeptember 30. (szombat) 18:00:
Lőrinci Sportcsarnok. Játékvezetők: Bujdosó Máté, Horváth Viktor

 

Jegyvásárlás

Print Friendly, PDF & Email