Saját lábunkban botlottunk meg

Saját lábunkban botlottunk meg

Gyenge játékkal, egy gyenge meccset játszottunk a Pénzügyőr otthonában pénteken, ahol saját magunkat alulmúlva öt góllal kaptunk ki ellenfelünktől.

Iskolapéldája volt annak a PLER pénteki bajnokija, hogy miért kell mindig száz százalékos koncentráltsággal kimenni a pályára. A 17. forduló előtt, látva soros ellenfelünk tabellán elfoglalt helyét, azt gondolhatta volna az ember, hogy egy könnyű ujjgyakorlatra érkezik a csapat a Szparira, ahol megfogalmazott céljaink értelmében kötelező győzelmet kellett volna aratnunk. De mit szépítsük, úgy néztek ki a fiúk, mint akik – ahogy a mondás tartja – csak a mezüket küldték fel a pályára…

A 3-1-es vezetésünk volt az utolsó momentum, a 4. percben, amire még viszonylag szívesen emlékszünk vissza a mérkőzésből. A velünk ellentétben motivált Pénzügyőr azonban ezt a hátrányát már a 8. percben ledolgozta (4-4), s a 10. percben megszerzett – igaz, csekély – előnyük (6-5) az első aggasztó pillanat volt a találkozón. A 20. percig haladt fej-fej mellett a két együttes, ide-oda adogadták az 1-1 gólos lépéselőnyt a felek, mígnem a félidő hajrájában bele nem futottunk egy olyan hullámvölgybe, amit Kátaiék könyörtelenül kihasználhattak. Tíz percen át ugyanis mindössze egy gólt sikerült szereznie a PLER-nek: azt is büntetőből. Támadásaink azonban ötlettelenek, pontatlanok voltak, ziccerek, s később hetesek maradtak ki, védekezésünk hatékonysága a kapusteljesítményünkkel együtt elmaradt a várakozásoktól. Ez a gyenge játék pedig az eredményjelzőn tükröződött: háromgólos, 14-11-es hátrányból mehettünk a szünetre.

A második etap elején még úgy tűnt, a pihenő után megrázza magát a csapat: a 34. percre felzárkóztunk egy gólra (15-14). A fontos pillanatokban azonban be-becsúsztak azok a hibák, amik megakadályoztak bennünket egészen a 42. percig az egyenlítésben, Ferencz Patrik gólja után (18-18) pedig ismét leeresztettünk. Tudniillik azután, hogy Kátai visszavette a vezetést (19-18 – 43.p.), nyoma sem volt a fordítás lehetőségének a játékunkban: ahogy égett a talaj a lábunk alatt, úgy halmoztunk hibát hibára a végjátékban. Tíz gól ellenében sikerült négyet szereznünk a következő negyed órában, s hiába kért időt Kovács Mihály az 55. percben, elment a meccs. Sinkovits duplájával sikerült néminemű korrigációt végrehajtani az eredményen, az 59. percben ugyanis már 29-22-re is vezetett a Pénzügyőr, azonban bármeddig is játszottuk volna ezt a találkozót, a győzelem nem volt benne a pénteki teljesítményünkben.

Ez a vereség pedig egy óriási tanulság lehet mindannyiunk számára, hogyan nem szabad játszania egy – akár rövid-, akár hosszútávon – bajnokaspiráns csapatnak, s hogy egy életre emlékezetünkbe véssük, miért is kell minden egyes mérkőzésre száz százalékos koncentráltsággal a pályára lépni.

Egy hét múlva a Vecsés együttesével találkozunk hazai pályán, ahol bízunk benne, hogy ennél sokkal jobb játékkal feled(tet)hetjük el ezt a meccset.

Férfi NB I/B Nyugati csoport, 17. forduló – 2017. március 3. (péntek):
Pénzügyőr Sportcsarnok. V: Földesi, Halász

Pénzügyőr SE – PLER-Budapest 29-24 (14-11)

Pénzügyőr: Bercza, Valkusz, Lakos (kapusok) – Varga, Mogyorósi 4, Joháczi 1, Zsoldos, Kátai 7, Szamos 5, Szekeres, Balogh A., Rivasz, Schmidt 3, Martin 5, Kaposvári 4, Kerepesi. Edző: Szögi Gábor
PLER: Tóth N., Kránitz (kapusok) – Keresztes 1, Ferencz 3, Tóth P., Gigler, Apró, Vízler 2, Konkoly, Sinkovits 5, Györkő, Horváth 1, Nagy Sz. 6, Farkas, Zelei 1, Gidai 5. Edzők: Laurencz Szabolcs, Kovács Mihály
Kiállítások: 8, ill. 10 perc
Hétméteresek: 4/4, ill. 3/1

 

Galéria

 

Print Friendly, PDF & Email