Rossz kezdéssel is nyert a PLER

Rossz kezdéssel is nyert a PLER

Gyengén indította a találkozót Perger Zsolt csapata, de a szünetre maga javára tudta fordítani a mérkőzést, végül pedig magabiztos győzelemmel bezsebelte a két pontot.

Szűk egy hét leforgása alatt harmadik mérkőzését játszotta szombaton a PLER: ezúttal a Tatabánya U20-as csapatát fogadtunk itthon, a bajnoki pontvadászatban. A mögöttünk álló két, sikertelen találkozót követően lélektanilag fontos, papírforma alapján pedig kötelező volt a győzelem a tabella hátsó felében helyet foglaló ellenfelünkkel szemben, s bár nem kezdtük jól a találkozót, a hajrára magabiztos különbséget sikerült kialakítani.

Perger Zsolt már a 8. percben, kétgólos hátránynál időt kért (2-4), ennek ellenére a folytatásban négy gólra is megléphettek a tatabányaiak (2-6 – 10.p.). Gólszegény játékunkból ismét Nagy Szabi vezérletével tudtunk kilábalni: átlövőnk három góljával a félidő derekán megkezdhettük a felzárkózást ( 5-7 – 15.p.). Habár a Rosta Miklós kiállításával adódó emberelőnyből Bordács már a 16. percben kiharcolta az egyenlítést (7-7), Ács duplájával ekkor még tartani tudták magukat a vendégek (7-9 – 20.p.). Ekkor kezdett azonban még csak bemelegedni a PLER, s a szünetig hátralévő tíz percre megérkezett az a csapat is a pályára, amelynek eltökélt szándéka kiharcolni a feljutást a következő szezonra. A folytatásban tíz perc alatt mindössze egyszer engedte meg Kránitz szombati ellenfelünknek, hogy bevegye kapuját, mialatt mi egy 8-0-s etappal ezúttal nem csak egyenlíteni, de fordítani is tudtunk (13-10 – 30.p.). Amikor pedig Patyi gólját követően Rozner időntúli hetesét is hárítani tudta csapatkapitányunk, már érezhető volt, hogy egy új meccs kezdődik a második félidőben (14-10).

Egy jóval gólgazdagabb második félidő következett a pihenő után, ám ami ennél is fontosabb, hogy hibáink számát le tudtuk csökkenteni a nyitányhoz képest. Öt gól volt az előnyünk, amikor a 34. percben Kránitz ismét büntetőt tudott védeni (16-11), s ez mentálisan is nagy erőt adott a folytatásra. Javuló játékunkért pedig hálás volt a közönség is, amely ismét jó hangulatot teremtett a Lőrinciben – ennek is köszönhető talán, hogy ha már egyszer elkapta, nem engedte el a fonalat a csapat akkor sem, amikor kissé rezgett a léc. A 43. perc elején tartott kupaktanácsát követően tudniillik még feltámadt egyszer a Tatabánya, s a hatgólos előnyünket a kilenc gólig jutó Ács révén háromra csökkenthette (23-20 – 49.p.). Ebben a kritikusnak mondható szakaszban azonban Vízler és Bak is hibátlanul értékesítette a kiharcolt büntetőket, így Bordács az 54. percre 26-20-as vezetést állíthatott be. A végjátékra győzelmünk nem, csupán aránya maradt kérdés, amikor két perccel a lefújás előtt Tóth Norman is hétméterest háríthatott, s bár Bagi az utolsó pillanatokban még kozmetikázni tudott az eredményen, ígyis két ponttal, s hét góllal növeltük statisztikánkat a forduló végén.

NB I/B, Nyugati csoport, 9. forduló – 2017. november 18. (szombat):
Lőrinci Sportcsarnok. V: Fibec Zoltán, Herbák Tamás

PLER-Budapest – Grundfos Tatabánya KC U20 29-22 (14-10)

PLER: Kránitz, Tóth N. (kapusok) – Bak 3, Bujtár 1, Mezei, Ferencz, Schmidt 1, Apró, Vízler 4, Bordács 3, Patyi 3, Horváth D. 1, Gigler 1, Nagy Sz. 7, Vizi 5, Farkas T. Edző: Perger Zsolt
Tatabánya: Deményi, Eichkern (kapusok) – Farkas B. 2, Orbán, Bagi 6, Kiss B., Mándy, Szalay, Ács 9, Csapó 1, Horváth M., Buzási, Rosta B. 1, Rosta M. 2, Rozner 1, Boros. Edző: Lehőcz Zoltán
Kiállítások: 8, ill. 6 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 6/3

 

Edzői szemmel

 

Galéria

 

Print Friendly, PDF & Email