Portré: Fekete Ádám

Portré: Fekete Ádám

Portrésorozatunkban egy-egy játékosunkkal vagy stábtagunkkal ismerkedhetnek meg az olvasók. Elsőként Fekete Ádámot mutatjuk be, akit nemrég az év legjobb utánpótlás játékosának választott egyesületünk.

Meglepetés volt számodra, hogy az idei évben te vehetted át a Dr. Dobos Imre Emlékdíjat? Mit jelent számodra ez az elismerés?

Lehetségesnek tartottam! Egy héttel a díj kiosztása előtt már sejtettem, hogy valószínűleg én fogom átvenni a díjat. Nagyon örülök ennek a pozitív visszajelzésnek, mert ez azt jelenti, hogy a munka, amit befektetek az edzéseken és meccseken, az kifizetődik.

Mikor kerültél kapcsolatba először a kézilabdázással? Miért pont erre a sportágra esett a választás?

Már kisiskolásként kiemelkedő voltam nagyon sok sportágban. Hétéves voltam, amikor először elmentem kézilabda edzésre az iskolai csapathoz és ott ragadtam. Talán a csapatszellem miatt szerettem bele a kézilabdázásba.

Tavaly elnyerted az év legjobb férfi ifjúsági strandkézilabdázója címet, most az év legjobb utánpótlás játékosának választott a PLER, illetve nemrég bemutatkozhattál a felnőtt NB1/B-s csapatban is. Mit gondolsz, minek köszönhető ez a dinamikus fejlődés?

Jellemző rám, hogy minden edzésen ott akarok lenni! Számomra egy edzés ugyanolyan fontos, mint egy mérkőzés, mindig 100%-ot akarok nyújtani! Igyekszem megfogadni és teljesíteni az edzőm és a szakemberek tanácsait.

Mesélj kicsit magadról, mivel töltöd az időd, amikor nem a pályán játszol?

Fontosak számomra a barátaim, amikor nem edzem, általában velük szervezek valamilyen programot.

Mit ad számodra a kézilabda? Miért ajánlanád ezt a sportot a fiataloknak?

Fontos számomra, hogy a csapat része lehessek. Egy remek közösséget és baráti társaságot nyújthat a fiatalok számára ez a sportág! Kell ennél több…?!

 

Print Friendly, PDF & Email