Pontokat potyogtattunk Pécsen

Sok hibával, kevés góllal nem tudtuk megverni a Pécset a pénteki bajnoki fordulón, így visszaveheti a második helyet a Győr a tabellán.

Az a pillanat, amikor az utolsó támadásunkkor kétszer is kiesett a labda a kezünkből, tökéletesen jellemzi a pénteki találkozónkat. Rengeteg, olykor csak aprónak tűnő hibával játszottunk ugyanis a Pécs otthonában, amelyek felsorakozva a házigazdák javára szolgáltak az elszámolásnál. Pontatlanok voltak a befejezéseink, körülbelül fél tucatnyi labdát eladtunk, amikor pedig labdát szereztünk, többször rosszul indítottuk az induló embereket. Pedig azután, hogy végig futottunk az eredmény után, kétszer is lehetőségünk lett volna magunk javára fordítani a meccset, a kritikus pillanatokban azonban rengeteg banális hibát vétettünk.

Hibákból ugyan nem fukarkodott a Pécs sem: a mérkőzés első öt perce gól nélkül, mondhatni „ismerkedéssel“ telt. Mi már a nyitánytól naggyá tettük a kapuban Szentét, miközben a folytatásban olyan potya gólokat kaptunk, mint amikor emberhátrányunk kompenzációja közben nem tudtuk időben visszacserélni Kránitzot, s így Oszlár már felállt védelemmel szemben, de üres kapuban szerezhette meg a 3-1-es vezetést. Időt is kellett kérnie Kovács Mihálynak, miután közel 7 perc telt el PLER-es találat nélkül (4-1 – 11.p.): Bordács törte meg a gólcsendet a rövid fejmosás után (4-2 – 12.p.). Fel is csillant a remény, hogy összekapja magát a társaság, miután egy 3-1-es etappal kiegyenlíthettünk a félidő közepén (5-5), Bordács kiállítását követően azonban előnyben ismét kettőre tudta növelni előnyét a hazai csapat (7-5 – 19.p.). Bár támadásban többször pontatlan befejezéseket mutattunk, ellenfelünk sem szórt meg minket túl sok találattal, ami főleg Kránitz jó teljesítményének volt köszönhető. Ismét eltelt azonban úgy hat perc a folytatásban, hogy egyszer sem tudtuk bevenni Szente kapuját (10-6 – 27.p.), s ez nyomot hagyott az eredményjelzőn is.

A szünetre valamennyit le tudtunk dolgozni hátrányunkból (11-9), s miután Bordács találatával az első támadásból felzárkóztunk 11-10-re, még jó esélyünk lehetett volna egy eredményes második etapra. A 42. percben sikerült újból kiegyenlíteni Vízler ziccere révén (14-14), s az a tűz, amivel a srácok a gólt ünnepelték a pályán és a kispadon, azt mutatta, hogy az akarat nem hiányzott a játékunkból. Egyenlítésünk után azonban rögtön időt kért a Pécs, s a következő támadásból visszavette az irányítást (15-14 – 42.p.), mi viszont támadásban egy pontatlan lövéssel kihagytuk a lehetőségét annak, hogy a sarkában maradjunk ellenfelünknek. Laufer ugyanis ismét kettőt rakott a két csapat közé (16-14 – 43.p.), s ezzel továbbra is arra késztettek bennünket, hogy fussunk az eredmény után. Az utolsó 15 percre fordulva mindössze egy gól választotta el a feleket (17-16), így akár teljesen nyitott is lehetett volna a mérkőzés. A már-már kaotikus, mindkét oldalon zsáknyi hibával tarkított végjátékban azonban a PLER bakizott többet, s a gólszegény hajrát 4:1, a mérkőzést 21:17 arányban veszítette el a házigazdák javára.

A Pécsen elhagyott két pont persze a második helyért folyó harc fontos tényezője lett volna, amiben a Győr – amely egy nappal később játszik a Pénzügyőr csapatával – visszaveheti pozícióját a tabellán. Ideiglenesen legalábbis, hiszen a következő fordulóban épp egymás ellen játszik a két együttes, amely során a Lőrinciben dőlhet majd el véglegesen, május 12-én az ezüstérem sorsa.

Férfi NB I/B Nyugati csoport, 24. forduló – 2017. április 28. (péntek):
Pécs, Széchenyi Sportcsarnok. V: Felhő, Öcsi

Pécsi VSE – PLER-Budapest 21-17 (11-9)

Pécs: Gubicza, Szente (kapusok) – Fekete T. 2, Győri P. 1, Bozó, Szakcsi 2, Hidasi 6, Oszlár 3, Temesvári, Bálint 1, Hoffmann 2, Fekete A., Fehér, Papp A., Laufer 3, Pethő 1. Edző: Kovács Gábor
PLER: Kránitz, Tóth N. (kapusok) – Keresztes 1, Ferencz, Tóth B., Tóth P., Gigler 1, Zelei 1, Apró, Vízler 6, Bordács 2, Konkoly, Sinkovits 4, Horváth D. 1, Vizi 1, Farkas. Edzők: Laurencz Szabolcs, Kovács Mihály
Kiállítások: 16, ill. 12 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 1/0

 

Eredmények és további menetrend

Print Friendly, PDF & Email