PLER

A pestszentlőrinci kézilabdázás 2014-ben ünnepelte 30. születésnapját. Ebből a 3 évtizedből fennállásának felét a legmagasabb osztályban töltötte a klub, megszakítás nélkül több mint 15 évig szerepelt az NB I-ben. Ez időszak alatt a szakosztály több formai változáson ment keresztül: magába ölelt olyan nagy múltú egyesületeket, mint az Elektromos, a Rév KC, de említhetjük akár a kétéves együttműködés során csatlakozó Ferencvárost is. E nagyszerű klubokat jelképezi napjainkban is a kézilabdás berkekben mostanra már nagy tiszteletnek örvendő mozaikszó, a PLER.

Bár a csapat neve és összetétele rengetegszer átalakult az elmúlt évtizedek során, egy dolog mindig állandó volt a klub életében: a bázis, az origó mindvégig a XVIII. kerület maradt. Budapest XVIII. kerület Pestszentlőrinc – Pest szentimre Önkormányzata hosszú évek óta a kézilabda sportág támogatása mellett foglalt állást, kezdve az utánpótlás neveléstől egészen a felnőtt csapatig.

 

Kicsiktől a nagyokig

A PLER kézilabda csapata komoly utánpótlás-nevelő hagyományokkal rendelkezik, ifjúsági és serdülő csapatai többszörös bajnoki címmel és számtalan dobogós hellyel rendelkeznek. Bázisunkból olyan kiváló kézilabdázók nevelkedtek ki, mint a felnőtt válogatott alapembereinek számító Lékai Máté vagy Székely Márton, de nálunk töltötte pályafutásának meghatározó részét például Lendvay Péter és Harsányi Gergő is. Utánpótlás-nevelésünk meghatározó szerepét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a 2015/2016-os élvonalbeli mezőnyben közel 30, Pestszentlőrincről indult kézilabdázó szerepelt.

Küldetésünk

A 2017/2018-as szezonban a PLER-Budapest fiatal gárdájával az NB I/B Nyugati csoportjában szerepel, ahol célkitűzése természetesen nem más, mint hogy mihamarabb visszaszerezze a hírnevéhez méltó első osztálybeli szereplés lehetőségét. Évtizedes hagyományainknak megfelelően kiemelten fontos, hogy pozitív példát állítsunk minden, a sportágat szerető ifjúnak a karrierépítésben.

Print Friendly, PDF & Email