Ötödikek lettünk!

Ötödikek lettünk!

Ifjúsági csapatunk az NBI-es ifjúsági bajnokság záróakkordjaként Cegléden lépett pályára, ahonnan ugyan csak épphogy, de elhozta a két pontot.

Ifijeink nyakába az év ezen periódusában nagyon nagy teher zuhan, hiszen a bajnokság vége mellett még az iskolában is „le kell játszani” az utolsó meccseket, vagyis az érettségi vizsgákat. A játékosok feje tehát zsong a sok tudástól (jó esetben), így valószínűleg még a lövések közben is különböző tételek járnak a fejükben, sajnos pontosan ezt láthatta csapatunkon az a maroknyi ember, aki beült a lelátóra végignézni a találkozót. Semmi sem akart összejönni, sem a lövések, sem pedig a ceglédiek megállítása, ez pedig azt eredményezte, hogy tizenöt perc eltelte után 8-4 állt az eredményjelzőn, a hazaiak javára. A tizenkilencedik percben kaptunk egy kis erőre, amikor beállt a kapuba Rózsa, aki a fény volt a sötét éjszakában – sötét éjszaka alatt pedig sajnos a játékunkat értem. Kapuban mutatott teljesítményével messze felülmúlt minden jelenlévőt, dobva ezzel egy picit csapata lendületén. A felzárkózás ugyan sikerült, azonban az egyenlítés sehogy sem akart összejönni, így a félidőben 13-12-re vezettek a ceglédiek.

A második játékrész elején legalább ezt elértük, Apró a második percben egyenlített, de ez sem tartott sokáig, ismét elléptek tőlünk a hazaiak. Tizennyolc percen keresztül haladt fej-fej mellett a két együttes, ekkor vette ugyanis át Apró a vezetést, a második perc óra először, majd a ceglédi egyenlítést követően Györkővel dupláztak, így kettővel sikerült meglépnünk. Amikor már azt hihettük volna, hogy innentől már nem lehet probléma, akkor ismét csak jöttek a lelkesen és küzdelmesen kézilabdázó hazaiak, akiknek újfent sikerült az egyenlítés. A huszonnegyedik percben még 24-24 volt az állás, félő volt, hogy pontot veszítünk, ami ugyan a tabellán elfoglalt helyünkön már nem változtatott volna, de azért győzelemmel szerettük volna befejezni a bajnokságot. Szerencsére a Györkő-Apró duó megmentette a hazát támadásban szerzett góljaival, valamint Rózsa, aki továbbra is remekelt a kapuban, az utolsó öt percet (hála nekik) 6-2-re nyertük meg, így 29-26-ra nyertünk. Ifjúsági csapatunk így az ötödik helyen zárta a bajnokságot, pontegyenlőségben a Balatonfüreddel, de sajnos a rosszabb gólarány miatt mi kerültünk hátrébb a sorban.

A csapat köszöni szépen mindenkinek az egész éves bíztatást! Továbbra is HAJRÁ PLER!

DSC_0839o

NBI ifjúsági korosztály, alapszakasz, 30. forduló – 2016. május 27., péntek:
Cegléd, Gál József sportcsarnok V: Hovány,Ubornyák

Ceglédi KKSE – PLER-Budapest 26-29 (13-12)

Ceglédi KKSE: Cseh, Krupincza, Farkas N., Szilágyi J. 2, Herczeg 2 (1/0), Zsoldos 1, Obrknezevic, Almási 6 (1/1), Kovács M., Kotlár, Földi 3, Müller 6, Karanovic 6 (3/2), Orosz. Edző: Dengi Zoltán

PLER-Budapest: Balogh Á., Kedves 4, Apró 10 (2/2), Ferencz 2, Trekoványecz 4, Balogh L. 1, Györkő 5 (1/0), Rózsa (kapus), Ferenczy 2, Glück 1, Király A., Dinawi, Cseho. Edző: Kovács Mihály

Kiállítások: 10 ill. 6 perc
Hétméteresek: 5/3 ill. 3/2

Edzői szemmel

Kovács Mihály: „Kiküszködtük a győzelmet Cegléden. Mindenekelőtt kiemelném Rózsa Péter kapuban nyújtott teljesítményét, parádés volt, de Apró Attila, Ferencz Patrik és Györkő Marcell is szépen szerepelt az idény utolsó mérkőzésén.”

Print Friendly, PDF & Email